De vajon hol volt Tom Cruise, akit mindenki hiányolt a 2023-as Oscar-gáláról?

A színész, aki "megmentette Hollywood seggét a Top Gun: Maverickkel", ahogy Steven Spielberg fogalmazott, nem volt jelen, hogy képviselje a 6 kategóriában is jelölt filmjét. A film 1,5 milliárd dolláros világméretű jegybevételével meglepetéssiker volt, az év egyik legnagyobb kasszasikere lett. Ezért is volt meglepő, hogy főszereplője nem sétált végig a vörös szőnyegen!

Mindenesetre a ceremónia házigazdája, Jimmy Kimmel nem mulasztotta el, hogy ne gúnyolódjon a távollétén, ahogy James Cameronén sem: "A két srác, aki a legjobban ragaszkodott ahhoz, hogy visszatérjünk a filmekhez, ma este nincs itt!"

Az Entertainment Tonight szerint Tom Cruise-nak nagyon jó oka volt arra, hogy nem vett részt az eseményen. A hollywoodi szupersztár jelenleg a Mission: Impossible - Leszámolás 2. részét forgatja Angliában, így nem tudott részt venni az Oscar-díjátadón.

Lady Gaga azonban jelen volt, hogy képviselje a filmet. Az énekesnő a film Hold My Hand című slágerének előadásával bűvölt el mindenkit.

Végül a Minden. Mindenhol. Mindenkor című film vitte el a főbb díjakat, így a Top Gun Maverick a legjobb hangzásért járó Oscar-díjat kapta csak. Ha a film megnyerte volna a legjobb filmnek járó díjat, valószínűleg Jerry Bruckheimer producer lépett volna a színpadra, hogy átvegye a szobrocskát. 

Emlékeztetőül: a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész 2023. július 12-én kerül a mozikba.