James Cameronnak nem volt egyszerű dolga, hogy sikerüljön rávennie Linda Hamilton arra, hogy újra elvállalja Sarah Connor szerepét a tavaly ősszel mozikba került Terminator: Sötét végzetben.

Bár a filmet viszonylag pozitív nézői és kritikai fogadtatás követte, összességében nem szólt akkorát a Sötét végzet, mint ahogy azt elvárták volna a készítők. A 196 millió dolláros költségvetéssel szemben 261 milliós bevételt hozott ugyan, ám ez messzemenően alulmaradt az előzetes elemzésektől.

Úgy tűnik tehát, hogy a mozirajongók jó része nem volt igazán kíváncsi Arnold Schwarzenegger és Hamilton újraegyesülésének, de talán nem is lehet senkit sem hibáztatni mindezért, hiszen a korábbi Terminator filmek igencsak aláásták a kultikus franchise renoméját.

Ebből kifolyólag pedig nem is igazán lehet hibáztatni Linda Hamiltont, amiért egy friss interjúban minden rosszindulat nélkül megjegyezte, hogy a jövőben nem szeretne már szerepet vállalni egy Terminator filmben sem.

„Megjósolhatatlan manapság a nézettség és a reakciók a közönség részéről, én inkább olyan projektekben vennék részt, ahol nem dollármilliók forognak kockán” – jegyezte meg a színésznő.

Noha a Sötét végzet teljesen új alapokra helyezte a teljes sztoriszálat, lényegében egy alternatív idősíkot hozott létre, amelyben John Connor karaktere nincs jelen, még is úgy néz ki, nem kifejezetten ez az a történet, amit a rajongók többsége szívesen látott volna.