Miért nem készült el a Forrest Gump 2?

Hiába készült el a Forrest Gump 2 forgatókönyve, a film örökre a süllyesztőbe került. Kult rovatunkban most ennek az okát járjuk körbe.

2022.01.15   olvasottság: 2262x   szerző: hp  

A Forrest Gump hatalmas sikert aratott 1994-ben, Robert Zemeckis filmje 6 kategóriában nyerte el az Oscar-díjat, és máig azon kevés produkciók közé tartozik, melyet a legfőbb kategóriák mindegyikében aranyszoborral tüntetett ki az Akadémia.

Ilyen teljesítményt követően már 1994-ben sem volt kérdés, hogy érdemes belevágni a folytatásba. Eric Roth hozzá is látott, hogy a munkához, a Paramount pedig tűkön ülve várta a szkriptet, mely végül 2001. szeptember 10-én el is készült, az író pedig elküldte az a stúdió producereinek és Robert Zemeckisnek is.

Csakhogy másnap, a World Trade Center ikertornyai elleni terrortámadás mindent megváltoztatott. Miután az író és a rendező találkoztak, mind a ketten úgy vélték, el kell engedniük a projektet, melynek történetében kulcsszerepet játszott egy korábbi, száznál is több áldozatot követelő oklahomai terrortámadás. A sztori egyébként ott vette volna fel a fonalat, ahol az első rész véget ért, a főszereplő pedig Forrest AIDS-es kisfia lett volna, akinek betegsége nagyban megnehezíti, hogy beilleszkedjen az iskolába.

25 évvel a Forrest Gump premierje után már biztosak lehetünk benne, hogy a szóban forgó folytatás, hangozzék bármennyire is ígéretesen, már sosem készül el.

dráma | romantikus

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»