Ezért nem készült el soha a Yoda-szólófilm

Neked ki az első figura, aki a Star Wars címről eszedbe jut? Oké, Darth Vader, de akkor a második! … Luke Skywalker, na ne már… jó, legyen három a magyar igazság! Ki a harmadik? Na ugye, hogy Yoda! Bizony a bölcs és nagytudású Jedi-mester, aki kiokította Luke-ot az Erőről meg úgy általában egy csomó minden másról. És arra gondoltál már, hogy bár Yoda kifejezetten fontos szerepet töltött be a történetben és kellően titokzatos karakter, sosem kapott saját eredettörténetet?

A kérdés pedig jogos, hiszen mikor a Disney bekebelezte a teljes Star Wars univerzumot, elég komoly terveik voltak vele. Ennek része volt az is, hogy nem csak egy újabb trilógiával zárják le a fő sztorit, de minél több mellékágat is útnak indítanak „Egy Star Wars történet” összefoglaló cím alatt. Az első ilyen a 2016-os Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet volt, ami kimondottan jó fogadtatásban részesült. Viszont a két évvel később mozikba került Solo: Egy Star Wars-történet annál rosszabb fogadtatásban…

Talán éppen ezért döntött úgy a Disney, hogy akkor mégis csak jegeli ezt a mellékágas ötletet egy időre. Így Yoda sem kaphatta meg eddig a maga eredettörténetét. Pedig ha abból indulunk ki, hogy az apró termetű zöld Jedi-mester több száz évet élt meg, bőven lenne miről sztorizgatni vele a mozivásznon.

2017-ben volt is szó róla, hogy övé lehet a következő szóló mozi, de aztán jött egy másik szóló Solotól, ami annyira rosszul sült el, hogy valószínűleg egy ideig nem is lesz több hasonló próbálkozás. És persze menet közben érkezett egy bizonyos sorozat egy bizonyos mandalori fickóról és az őt kísérő „baby Yodáról”, aki persze nem Yoda kicsinek, de arra pont tökéletesen megfelel, hogy kitöltse az űrt.