Ezért nem lesz többé Batman Ben Affleck

Bár néhány hete már forog Matt Reeves rendezésében az új Batman, az évekkel korábban beígért produkciónak mostanra kellett volna megérkeznie a mozikba Ben Affleckkel a főszerepben.

Affleck jó eséllyel pályázhat minden idők egyik legjobb Batman alakítására, ennek ellenére Az igazság hajnala  Az Igazság Ligája nem igazán lopta be magát a rajongók szívébe, persze le kell szögeznünk, hogy mindez nem a színész hibája.

Az eredeti tervek szerint a jelenleg készülő filmben nem csupán Affleck vitte volna a címszerepet, hanem maga is rendezte volna azt, afelől pedig sokaknak semmi kétsége nem volt soha, hogy mindez így egy egészen ütős film lett volna, így nem is csoda, ha nem kis döbbenet fogadta a hírt, hogy Affleck visszalépett mind a rendezéstől, mind pedig attól, hogy a jövőben ő alakítsa a Sötét lovagot.

„Megmutattam valakinek a Batman forgatókönyvét. ’Szerintem ez jó’, felelte az illető, aki hozzátette, ha elvállalom a megbízást, akkor halálra iszom magam” – nyilatkozta Affleck egy friss interjú során.

Mindez azért is megdöbbentő kissé, hiszen a színész minőségi okokra hivatkozva lépett vissza a szerepétől, úgy tűnik azonban, hogy döntése mögött jóval mélyebb és személyesen indokok is meghúzódnak.

Mindenesetre Robert Pattinson számára egészen magasan van a léc, várhatóan azonban sikerül majd ezt megugrani a 2021. júniusában mozikba kerülő Batmanben.