67 Luke Cage  (2016)

Kétségtelen, hogy a Marvel filmek a mozitörténelem legsikeresebb darabjai, sokan azonban kissé árnyaltabban tekintenek a szuperhősfilmek reneszánszára. Arról viszont ritkábban esik szó, hogy évekkel korábban maga Quentin Tarantino is kis híján rendezett egy Luke Cage adaptációt.

A rendező a Spotify-on is elérhető Amy Schumer 3 Girls 1 Keith című podcast műsorának vendége volt, amelyben azt is elárulta, miért nem állt kötélnek végül egy esetleges Luke Cage film kapcsán.

“A Kutyaszorítóban után és a Ponyvaregény előtt volt még mindez, és arra gondoltam, talán készíthetnék egy Luke Cage filmet. Gyerekkoroban gyűjtöttem a képregényeket, a Luke Cage-n kívült a Shang-Chi és a Werewolf by Night volt a kedvencem” - mesélte a rendező.

“Hogy mi is tántorított el végül attól, hogy megcsináljam? Beszéltem néhány geek barátommal, akiknek elmondtam, hogy Laurence Fishburne-t szeretném a szerepre. Ők pedig azt felelték, hogy ne, Wesley Snipes-ot kell erre felkérnem. Elmondtam, hogy én bírom Snipes-ot, de Larry hozzá képest Marlon Brando. Ő az én emberem. Na, igen, feleték, de Snipes formában van, Larrynek dolgoznia kellene rajta. Erre én azt mondtam, hogy ez annyira nem is fontos. Úgyhogy el is küldtem őket a fenébe” - tette hozzá Tarantino.

Azt ma már biztosan nem tudjuk meg, milyen is lett volna egy szuperhősfilm Tarantino rendezésében, bár kétségtelen, hogy a harcok kissé máshogy festenének, mint a mai Marvel filmek.