Ezt a 7 filmet vétek lenne kihagyni decemberben (mozi és streaming)

Decemberben a mozikat és a streaminget elárasztják a fantasztikus és izgalmas filmek, amelyeket érdemes felírni a valószínűleg egyre növekvő "megnézendő" listádra.

Mivel az év végi "best of" listák folyamatosan érkeznek, és a kritikusok már megnevezték az év legerősebb versenyzőit, könnyen elveszíthetünk bizonyos címeket a sűrűben.

Szerencsére ebben a hónapban nehéz lesz melléfogni, hiszen rengeteg olyan közelgő film van, amelyek különböző műfajokat és perspektívákat kínálnak. A hónap vége felé érkező Oscar-esélyes címektől kezdve a régóta futó Godzilla-franchise legújabb filmjének indításán át, mesterfilmesektől származó filmekig nincs idő a pihenésre a filmfanoknak, ha mindent is látni akarnak.

A könyvadaptációktól kezdve az elismert japán filmrendező, Hayao Miyazaki legújabb alkotásán át a fiatal Willy Wonkát alakító Timothée Chalamet-ig íme, melyek a filmek, amelyeket érdemes megnézned decemberben.

#7

74 Kacsalábon  (2023)

(8) (9)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont... több»

A Migration/Kacsalábon egy 2023-as amerikai animációs kaland-vígjáték, amelyet az Illumination gyártott és a Universal Pictures forgalmazott. A film rendezője Benjamin Renner, társrendezője Guylo Homsy, forgatókönyvírója Mike White, a White és Renner által kitalált történet alapján. A főszerepekben Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks, Awkwafina, Keegan-Michael Key, David Mitchell, Carol Kane, Caspar Jennings, Tresi Gazal és Danny DeVito szólalnak meg. A történet egy tőkésréce családot követ, akik megpróbálják meggyőzni túlságosan védelmező apjukat, hogy induljanak el életük nyaralására, és New Englandből New Yorkon keresztül Jamaikába próbálnak vándorolni. John Powell komponálta a filmzenét, ami a The Lorax (2012) után a második együttműködését jelenti az Illuminationnel. A film december 7-én kerül a mozikba itthon.
#6

58 Hullaadás  (2023)

(12) (7)

horror | misztikus | thriller

Mozikban

Egy kiátusításon történt tragikus esetet követően a hálaadás eredetének számító Massachusetts állambeli Plymouth lakói egy titokzatos gyilkos terrorizálásában találják... több»

A Hálaadás egy 2023-as amerikai slasherfilm, amelyet Eli Roth rendezett és Jeff Rendell írt, a páros története alapján, akik Roger Birnbaum producerrel közösen készítették a projektet. Roth azonos című, fiktív Grindhouse-utódja (2007) alapján készült, és Robert Rodriguez Machete (2010) és Jason Eisener Hobo with a Shotgun (2011) című filmje után ez a harmadik nagyjátékfilmes adaptációja egy fiktív Grindhouse-utódnak. A film főszereplői Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Thomas Brooks, Nell Verlaque, Rick Hoffman és Gina Gershon. A sztori egy massachusettsi kisvárosban játszódik, amelyet egy John Carver-maszkot viselő gyilkos terrorizál a hálaadás ünnepe körül. A film 2023. november 17-én került a mozikba az Egyesült Államokban a TriStar Pictures forgalmazásában. A film általánosságban pozitív kritikákat kapott és világszerte 37 millió dolláros bevételt ért el. A folytatása fejlesztés alatt áll. Nálunk december 7-én mutatkozik be a mozikban
#5

71 Ferrari  (2023)

(5) (4)

akció | dráma | életrajzi | történelmi

1957 nyarán a Forma–1 világa virágzott, de a legendás egykori versenyző, Enzo Ferrari mély válsággal nézett szembe. A gyár, amelyet ő és felesége, Laura egy évtizeddel... több»

Adam Driver a főszereplője a Ferrari című Michael Mann filmnek. Az "Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine" című életrajzi könyv alapján Troy Kennedy Martin adaptálásában készült film Enzo Ferrari életét követi nyomon, aki megalapította a Ferrari S.p.A. autógyártót. Penélope Cruz, Shailene Woolley, Sarah Gabon, Gabriel Leone, Jack O'Connell és Patrick Dempsey is szerepelnek a filmben. Megjelenés: A mozikban december 28-ától.
#4

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»

A The Flash és a Kék Bogár után idén a legújabb DC-film, az Aquaman és az elveszett királyság, öt évvel az eredeti Aquaman után érkezik a mozikba. James Wan rendezi, Jason Momoa pedig visszatér a címszereplőként, aki megpróbálja megvédeni Atlantiszt egy újabb fenyegetéstől. Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II és Nicole Kidman is visszatérnek a főbb szerepekben. Megjelenés: A mozikban december 21-étől.
#3

64 Maestro  (2023)

(6) (2)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Netflix

Leonard és Felicia bonyolult szerelmi története, attól kezdve, hogy 1946-ban egy partin megismerkedtek, két eljegyzésen, 25 évig tartó házasságon és három gyermeken keresztül. több»

A Csillag születik című filmmel debütált rendezői munkája után Bradley Cooper a Maestro című filmmel érkezik ismét, mint rendező és főszereplő. Ebben az életrajzi drámában Cooper Leonard Bernstein amerikai karmestert alakítja. A történet azt követi, ahogy Bernstein beleszeret Felicia Montealegre Costa Rica-i színésznőbe, akit Carey Mulligan alakít. Matt Bomer, Maya Hawke és Sarah Silverman is szerepel a filmben.  A film december 21-étől lesz elérhető a Netflixen.  
#2

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

Zack Snyder egy Star Wars stílusú elbeszéléssel próbálkozik a Rebel Moon című filmjével. Az űrben játszódó akciófilmet Snyder, Kurt Johnstad és Shay Hatten közösen írta, és Snyder története alapján készült, a főbb szerepekben Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Djimon Hounsou, Doona Bae, Ray Fisher és mások láthatók. A film egy nő erőfeszítéseit követi nyomon, aki szembeszáll az Anyavilág nevű korrupt, elnyomó kormánnyal. Megjelenési dátum: a Netflixen december 15-én.
#1

81 Wonka  (2023)

(18) (8)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»

Timothée Chalamet a Paddington rendezője, Paul King által rendezett Wonka című film főszereplője. A zenés fantasy Willy Wonka eredettörténetét és első kalandjait meséli el csokoládékészítőként. Calah Lane, Hugh Grant, Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins és mások is szerepelnek a King és Simon Farnaby közösen írt forgatókönyvéből írt filmben. Megjelenés: A mozikban december 14-én a Warner Bros. Pictures forgalmazásában.