87 Az Ír  (2019)

Bár a legendás színész nem a rossz szerepválasztásairól vált híressé, azért Robert De Niro karrierjében is vannak olyan alkotások, melyekre ő maga sem büszke, egyet pedig legszívesebb le is tagadna.

2 Oscar-díj és 5 jelölés, a többi fészáz (!) elismerésről nem is beszélve – ez Robert De Niro eddig pályájának mérlege. A színész új filmje, a Martin Scorsese rendezésében érkező The Irishman, melyet már most körberajongtak a kritikusok, kapcsán a Variety-nek adott interjújában egyebek mellett arról is beszélt, melyik volt karrierjének legrosszabb filmje, melyre egyáltalán nem büszke.

Bár sokan talán a Nagyfater elszabadul című (tapló)vígjátékra tippelnének, De Niro mégis egy másik filmet, A törvény gyilkosát nevezte meg, melynek másik főszerepét Al Pacino játszotta. A 2008-as produkciót a kritikusok a porba döngölték, de a nézők sem voltak túlságosan kegyesek, már ami a filmre eladott jegyekből száramzó bevételt illeti.

“Nagyszerű volt a vörös szőnyeges fogadtatás, de jobb lett volna, ha egy olyan film miatt kapjuk, amire valóban büszkék lehetünk. Legközelebb olyan csinálunk, amit mi magunk is szeretünk” - mondta De Niro.

És úgy tűnik, a The Irishmannel teljesült is a vágya, ugyanis a filmben ismét Pacino oldalán láthatjuk, az eddigi visszajelzések alapján pedig Martin Scorsese ismét egy mesterművet tett le az asztalra a gengszerfilmek műfajában.

A Az Ír november 27-től látható a Netflixen.

Via Variety