Jacqueline Durran (Kisasszonyok) átvette az Oscar-díjat, és másnap nyugodtan kimehetett az utcára: őt nem szokták felismerni, és autogrammért zaklatni, pedig igazi sztár a szakmájában: az Anna Karenina filmváltozatának jelmezeiért már kapott Oscar-díjat és jelölték az élőszereplős A Szépség és a Szörnyeteg és a Büszkeség és balítélet ruháiért is. 

Most a  Kisasszonyok (Little Women, már a mozikban) csodálatos ruhakölteményeiért szavazott neki díjat az Amerikai Filmakadémia tagjainak a többsége.

– Hét filmváltozat készült eddig a Kisasszonyokból, én korábban egyiket sem láttam – nyilatkozta a jelmeztervező az Oscar éjszakáján. – És munka közben mindent el is követtem, hogy ez így maradjon. Nem volt könnyű, szinte küzdenem kellett, hogy érintetlen maradjak, folyton jött valaki, és mutatni próbált egy képet, vagy részletet a korábbi filmekből. Nem győztem becsukni a szemem. Csak a könyvből akartam ötleteket gyűjteni, meg persze azokból, akik viselik a jelmezt. Igazából, az Oscar-t is nekik kellett volna megköszönnöm: ha nem  Meryl Streep , Emma Watson , Saoirse Ronan Laura Dern , Florence Pugh  viseli, amiket rájuk adtam, a ruhák sem játszottak volna ilyen jól…