Ezt a jelenetet a Dűne 2-ből 44 napig tartott leforgatni

A 2021-es Dűne megígérte a “Sivatagi erőt”, a most megjelent folytatás pedig be is váltotta azt.

A Dűne: Második részével kapcsolatban szinte mindenki egyhangúan úgy fogalmazott az elmúlt napokban, hogy annak látványvilága még az első részt is felülmúlja, pedig ezt korábban nehezen lehetett elképzelni.

Ez nem is véletlen, hiszen Denis Villeneuve rendező különösen nagy műgonddal közelítette meg az egyes jelenetek felvételét, így történetesen a film azon mozzanata, amelyben Paul meglovagol egy sivatagi férget, közel 44 napig készült.

A jelenet leforgatása különösen nagy kihívást jelentett Greig Fraser operatőrnek, akinek saját elmondása szerint, miután elolvasta a forgatókönyvet, nem kis fejtörést okozott, hogy miként is valósítsák meg a jelenetet.

Patrice Vermette látványtervező hozzátette, hogy a jelenetet először egy megépített soundstage-ben próbálták el, majd csak ezt követően keresték fel a sivatagi forgatási helyszínt. A jelenetben látható féreg bőrrétegének megtervezése nem kevés kreativitást igényelt, illetve, mindemellett Paul cirkoruhájának kialakítása is hatalmas kihívás elé állította Jacqueline West jelmeztervezőt.

“Ő különböző viseletetl kaptunk. Ráhelyeztük az állóképes ruhára, és megmutattuk Denisnek, hogyan működik és hogyan fog mozogni. A háttérrel láthatta, hogyan fog kinézni a sivatagban az összes színárnyalattal” - mondta West.

Fraser elmondta, hogy a csapatnak pontos elképzelésekkel kellett rendelkezni a kameraállásokkal kapcsolatban, hogy azok minél hitelesebbek legyenek a végeredményben, a vágás során ugyanakkor még így is hosszú folyamatnak bizonyult, hogy a jelenetet egyes mozzanatai tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»