Ezt az 4 filmet semmiképp ne hagyd ki novemberben!

Az olyan streaming platformok, mint a Netflix és az Apple TV+ egyre inkább felelősek a világ mozijait és otthonait megtöltő új filmekért, és novemberben ez a tendencia tovább folytatódik.

A következő hónapban számos új film kerül a nagyvászonra és a kisképernyőre, amelyek közül sok már most elkápráztatja a kritikusokat és izgalomban tartja a rajongókat.

Ebben a bejegyzésben közelebbről is megnézünk néhányat a jövő hónapban érkező legjobban várt filmek közül, köztük olyan sztárral teletűzdelt új drámákat, amelyek kétségtelenül az Oscar-díjátadón is tarolnak majd jövőre - valamint olyan furcsa indie gyöngyszemeket, amelyeket nem érdemes kihagyni.

#4

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

November 23-tól láthatjuk Ridley Scott legújabb történelmi tablóját. „Nem vagyok olyan, mint a többi férfi” – figyelmeztet a film egy pontján halkan Joaquin Phoenix, aki itt a címszerepet alakítja - „A hatalmon lévők csak egy nyers embernek látnak, aki alkalmatlan magasabb tisztségre.” Látva, ahogy ilyen sorokat ad elő, Phoenix egyértelműen a tökéletes választás volt az apró vezér ábrázolására. Ridley Scott tolmácsolásában a közönség Napóleon életének csendesebb és nagyszabású pillanatait egyaránt élvezheti – mindezt azért, hogy megörökítsék a tábornok könyörtelen hatalomra jutását. A film Napóleon hat híres csatáját dolgozza fel, miközben felemelkedésének és bukásának történetét meséli el partnere, Joséphine (akit Vanessa Kirby) szemén keresztül.
#3

64 Maestro  (2023)

(6) (2)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Netflix

Leonard és Felicia bonyolult szerelmi története, attól kezdve, hogy 1946-ban egy partin megismerkedtek, két eljegyzésen, 25 évig tartó házasságon és három gyermeken keresztül. több»

A Netflixen és a mozikban november 22-től. Bradley Cooper mint főszereplő, társíró és rendező is részt vett a Maestro tető alá hozásában, ami „félelmet nem ismerő szerelmi történet, amely Leonard Bernstein és Felicia Montealegre Cohn Bernstein élethosszig tartó kapcsolatát írja le. Az élethez és a művészethez írt szerelmes levél, ami lényegében a család és a szerelem epikus ábrázolása.” A film végig Bernsteint követi a Carnegie Hallban való debütálásától élete alkonyáig. A Maestro azért is figyelemre méltó, mert Cooper második filmje volt rendezőként (A csillag születik 2018-as remake-je után).
#2

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

Netflix, november 10. - érkezik David Fincher legújabb alkotása! A gyilkos (Michael Fassbender) egy névtelen férfi, különös ruhákban, egy üres iroda padlóján, célpontja lakásával szemben, puskával a kezében. Kimért, ellenőrzött, mindent megtesz, hogy a meló hibátlan legyen... - így szól a Netflix baljós bevezetője ehhez a nagyon várt új játékfilmhez David Fincher rendezőtől. A főszerepben Michael Fassbender egy bérgyilkosként, aki egyfajta vad kecsességgel és intenzitással mozog – és egy olyan kód szerint él, amely arra szólít fel, hogy soha ne improvizáljunk.
#1

74 Körmök  (2023)

dráma | romantikus | sci-fi

Apple TV+

Anna és Ryan megtalálta az igaz szerelmet. Ezt egy ellentmondásos új technológia bizonyította be. Csak egy probléma van: Anna még mindig nem biztos benne. Aztán állást vállal egy... több»

Az Apple TV+ - re érkezik, november 3.-án a Fingernails/Körmök. A sztárszereplők között A mackó Jeremy Allen White-ja mellett az Oscar-jelölt Jessie Buckley, az Oscar-díjas Riz Ahmed és Luke Wilson is szerepelnek a filmben. A történet: "Anna (Buckley) és Ryan (White) rátaláltak az igaz szerelemre. Ezt egy ellentmondásos új technológia bizonyította be. Csak egy probléma van: Anna még mindig nem biztos benne. Aztán állást vállal egy szerelemtesztelő intézetben, és megismerkedik Amirral (Ahmed)". Ez egy elég furcsa premissza, egy rakás szereplővel, ami eljátszik azzal az ősrégi gondolattal, hogy az igaz szerelem útja sosem volt zökkenőmentes.