A Godzilla x Kong: Az új birodalom a második hétvégén is megőrizte vezető helyét Észak-Amerikában a mozipénztáraknál, 31,7 millió dollárt keresett, és ezzel a hazai piacán már 132 millió dollárt kaszált, világszerte pedig 361 millió dolláros összbevételnél jár.

A második helyet a Dev Patel által rendezett, illetve az ő főszereplésével készült A Majomember szerezte meg 10,1 millió dollárral. Az eredetileg Netflixre szánt film jogait Jordan Peele közbenjárásának köszönhetően a Universal Pictures szerezte meg, ami.

Az eredetileg szintén streamingre tervezett, de végül a mozikban bemutatott Az első ómen, a Disney és a 20th Century horrorfilmje 8,4 millió dollárral a negyedik helyen nyitott, alig néhány százezer dollárral lemaradva a Szellemirtók – A borzongás birodalmától, mely 9 millióval zárta a hétvégét a tengerentúlon.

A Majomember pozitív nézői és kritikai fogadtatásban részesült, jelenleg is 86%-on áll a Rotten Tomatoes-on, és a mafabon a hazai közönség körében is kimagasló fogadtatásra talált. A film cselekményének középpontjában Kid áll, aki bosszút akar állni az édesanyja haláláért felelős korrupt vezetőkön, és az elnyomottak vezérévé válik.

Ezzel szemben Az első ómen némileg gyengébben kezdett, 17,5 millió dolláros globális összbevétellel és 67%-os Rotten Tomatoes értékeléssel. A magyarországi nézők még kevésbé voltak lelkesek, erről árulkodik a mafabon elért 28%-os mutató. A történet egy amerikai nő körül bontakozik ki, aki Rómában egy összeesküvést leplez le az Antikrisztus eljövetelét illetően.

Minden említett film már a hazai mozikban is látható.

akció | thriller

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»