Ezt gondolja III. Károly király arról, ahogy a Netflix sorozatában ábrázolják

A trónörökös - azaz, immár király -  soha nem nyilatkozott nyilvánosan a Netflix sorozatáról, amely a kritikusok szerint tele van pontatlanságokkal, azonban most kiszivárgott, hogy Károly úgy véli, semmi köze a valósághoz annak, ahogyan A korona című sorozatban ábrázolják őt.

Anas Sarwar skót munkáspárti vezető elárulta, hogy Károly (Prince Charles) elmondta véleményét a parlamenti képviselőknek, amikor tavaly októberben részt vett a skót parlament állami megnyitóján. A normál protokoll szerint a politikusok nem hozhatják nyilvánosságra, hogy mit mondanak nekik a királyi családtagok.

Egy Edinburgh Fringe nevű rendezvényen, amikor Károly több képviselővel találkozott, egy több vallást reprezentáló ünnepségen Edinburgh-ban, "odajött és azt mondta: "Helló, örülök, hogy megismerhetem Önöket. Közel sem vagyok olyan, mint amilyennek a Netflixen ábrázolnak" - állította Sarwar.

A politikus hozzátette: "Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon érdekes módja annak, ahogyan leírja magát". Ezután Sarwar azt mondta a Gilded Balloon közönségének: "Nagy bajba fogok kerülni emiatt, mert nem hiszem, hogy magánbeszélgetéseket kellene elmesélni!". 

A kritikusok szerint A korona negyedik szériája során a Károly herceg és Diana házasságának felbomlásáról szóló beszámoló "torz és időnként egyenesen pontatlan", és a nézőket félrevezették, hogy elhiggyék a kitalált eseményeket. Annak ellenére, hogy a jelentések szerint a Buckingham-palotán belül aggódnak az események ábrázolása miatt, Károly eddig nem nyilatkozott.

Az említett eseményen Sarwar úr azt is elmondta, hogy amikor Holyroodban találkoztak, az akkor még herceg Károly viccelődött a politikus korábbi fogorvosi munkájával. Sarwar úr "nagyon viccesként" jellemezte őt, és így beszélt az újdonsült királyról: "Szóval, Károly herceg ott van a királynővel [a parlament megnyitóján], és azt mondja nekem: "Te vagy a fogorvos". 'Azt mondtam: 'Így van, bármikor szívesen állok a rendelkezésére'. Erre ő: "Talán a hercegnőnek", és rámutatott Camillára."

Mindeközben Sarwar úr elítélte a függetlenségpárti támogatóktól kapott bírálatokat, amikor vasárnap boldog függetlenség napját kívánta Pakisztánnak. Azt mondta: "Bosszant, amikor az emberek úgy tesznek, mintha Skócia valahogy a birodalom áldozata lenne, holott Skócia a birodalom szívében állt...". Függetlenül attól, hogy milyen álláspontot képviselünk a skót függetlenséggel kapcsolatban, ne tegyünk úgy, mintha Skócia valahogy gyarmatosítva lett volna, vagy áldozat lett volna".

Az egykori walesi herceg tavaly októberben, a skót parlament állami megnyitóján osztotta meg véleményét a Netflix műsoráról a parlamenti képviselőkkel, ha hihetünk ezeknek a híreknek. A Clarence House szóvivője a következőket mondta: "Nem kommentáljuk a magánbeszélgetéseket".

A The Late Late Show with James Corden című műsorban tavaly Harry herceg azt mondta, hogy A korona című sorozatban a királyi családot ábrázoló filmmel elégedett, és megjegyezte, hogy bár "nem szigorúan pontos", de "nagyjából képet ad" arról, milyen nyomást jelent királyi családban élni.