79 Batman  (2022)

2021-ben ismét új korszak nyílik Batman életében, ismét új színész ölti magára a fekete bőrpáncélt. Ráadásul ezúttal egy olyan színészt találtak meg a szerepre, akitől a denevérek sem állnak olyan messze. Robert Pattinson neve – nem biztos, hogy a legnagyobb örömére – örökre összeforrt az Alkonyat mozikkal, ahol történetesen egy vámpírt alakított. Éppen ezért áll egészen másképp új szerepéhez a színész.

Robert Pattinson nemrégiben egy interjú során beszélt az előtte álló kihívásról. Míg az eddigi szerepei általában olyan karakterek voltak, akiket ő keltett életre először, addig most egy olyan alak bőrébe bújik, akinek sok-sok évtizedes múltja van. És ennek megfelelően óriási rajongótábora, ami sokkal nagyobb elvárásokat is támaszt az őt alakító színészekkel szemben.

De Pattinson természetesen nem ijedt meg a lehetőségtől, lényegében azonnal rábólintott a felkeresésre. Elmondása szerint az egyik legnagyobb vonzerőt Batman karakterében az a bizonytalanság jelenti számára, amely elsőre fel sem tűnik a nézőnek. Márpedig Batmanben szinte mindig ott küzd egymással a tudat, hogy hősként kell viselkedni és jót kell cselekednie azzal a bizonytalansággal, hogy elég jó-e ő arra, hogy ilyesmit tegyen.

A Batman a tervek szerint 2021 júniusában kerülhet a mozikba. Hogy pontosan miről fog szólni, arról egyelőre nem sok részlet ismert, viszont a hírek szerint felbukkan majd a Macskanő Zoë Kravitz, valamint a Pingving Colin Farrell alakításában. Alfrédot Andy Serkis, míg Gordon kapitányt Jeffrey Wright játszhatja majd el. A rendezői székben pedig az a Matt Reeves foglalhat helyet, aki korábban a Alkonyatet vagy legutóbb a A majmok bolygója: Háború mozit is dirigálta.