Samuel L. Jackson ugyan tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a 2022-es Governors Awards-on, a színészlegenda saját elmondása szerint viszont egyáltalán hajt a rangos elismerésre.

Jackson elmondta, hogy az Oscar-díjra úgy tekint, mint egy "népszerűségi versenyre", amely nem a filmkészítés valódi jelentésében gyökerezik: a szórakoztatásban.

“Már akkor azt mondogatták nekem, amikor Martin Landau kapta a díjat, nem pedig én: 'Ugyan már, Sam. Martint már annyiszor jelölték. Ne aggódj! Eljön a te időd is.' Tessék? Nem tudtam, hogy ez így működik” - mondta a színész a Los Angeles Times-nak adott interjújában.

“Ezt ünnepeljük, a nagy sz@rságot, ami Hollywoodban történt. A legjobb színész, a legjobb színésznő... ez valami baromság. Ez egy népszerűségi verseny” - jegyezte meg Jackson, majd hozzátette, hogy szerinte a Django elszabadulban nyújtott alakításával állt ahhoz a legközelebb, hogy elnyerje a díjat.

Jackson azt is elmondta, hogy számára továbbra is az a legfontosabb a színészi szakmában, hogy szórakoztassa a közönséget, ugyanakkor minden szakmai elismerést megbecsüléssel vesz át.

dráma | western

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót... több»