Már a hazai mozikban Adewale Akinnuoye-Agbaje filmje. A friss bemutató kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk össze, amit érdemes tundod a filmmel kapcsolatban.

Az 1960-as és ´80-as évek között több ezer nigériai gyermeket adtak ´nevelésbe´ fehér munkásosztálybeli családokhoz Nagy-Britanniában. Ez a film egyikük igaz története. Enitan kisgyermekként kerül a Carpenter családhoz. Nevelő anyjával sosem alakul ki az igazi szülő-gyermek kapcsolat, a fiú sem gyerekként sem tinédzserként nem találja helyét a világban, a környezetéből felé áradó harag és megvetés hatására pedig nem csak saját magát kezdi el gyűlölni, hanem minden embert. Amikor belép egy, a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető skinhead csoportba, az élete gyökeres fordulatot vesz.

A bőrömben az elsőfilmes Adewale Akinnuoye-Agbaje írta és rendezte, míg a főbb szerepeket Kate Beckinsale, Gugu Mbatha-Raw, Damson Idris, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Olawale Ayinde, Jaime Winstone és Zach Avery alakítják.

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film cselekménye az író-rendező Adewale Akinnuoye-Agbaje gyerekkorán alapszik.
  • A bőrömben a 2019-es Edinburgh-i Filmfesztiválon elnyerte a Michael Powell Award-ot.
  • A film világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2018. szeptember 8-án.
  • A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A bőrömben a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 44 százalékon áll (2019. december).
  • A bőrömben Adewale Akinnuoye-Agbaje első egészestés mozifilmje.

Hazai premierdátum: 2020.01.16.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: