Folytatást kap a Halloween

Bár még a mozikba sem került, már felröppent a hír, hogy a Halloween folytatást kap, sőt – már nagyban dolgoznak is rajta.  Az előzetes reakciók, a rajongók és a kritikusok véleményei azt jósolják, hogy a film a pénztáraknál is jól fog majd teljesíteni amellett, hogy premierjén álló tapsot kapott, és még maga John Carpenter is azt mondta, hogy a legjobb rész az ő eredeti filmje óta.

Úgy tűnik tehát, hogy David Gordon Green és Danny McBride jó anyagot tettek le a Blumhouse asztalára – ezért tűnik furcsa húzásnak az, hogy a stúdió olyan folytatásban gondolkodik, amelyben nincs helye az alkotópárosnak. Egyes pletykák szerint egy eddig ismeretlen író készíti a film forgatókönyvét – ami lehet, hogy még Greennek és McBride-nak is új információ, hiszen ők eredetileg rögtön két filmet szerettek volna készíteni a Halloweenből.

Ez egy kicsit furcsává és ellentmondásossá teszi a friss hírt, és olyan, mintha a Blumhouse nem tudná pontosan, hogy mit szeretne, pedig az elmúlt években erre folyamatosan rácáfolt. Az egyik legsikeresebb horrorfi-készítő stúdióvá nőtt Blumhouse ugyanis eddig számos produkciót vitt sikerre, amelyek között sok volt a meglepetés is. Friss és eredeti látásmódjuk izgalmas csavart tud adni a horrorfilm zsánerének, illetve okosan és aprólékosan dolgoznak ki és építenek fel franchise-okat – és úgy tűnik, hogy a Halloweenre is ez a sors vár.

Avagy ne csak egy folytatásra számítsunk.