Folytatást kap minden idők (egyik) legjobb vígjátéka

Közel négy évtizeddel ezelőtt, 1984-ben mutatták be Rob Reiner rendezői debütálását, a dokumentumfilmnek álcázott komédiát, A turnét. A film egy fiktív brit metálbanda, a Spinal Tap amerikai turnéját követi nyomon. A dialógusok zömét a szereplők improvizálták és az egész olyannyira jól sikerült, hogy sokan azt hitték, a Spinal Tap valódi banda. Negyven évvel a bemutató után megjelenhet a folytatás!

A hamarosan rajtoló Cannes-i filmfesztiválon fogják keresni a támogatókat a This is Spinal Tap 2-höz, amelyben az eredeti gárda nagy része is visszatér. A rendezői széket most is Rob Reiner foglalja majd el, a bandát pedig Michael McKean, Christopher Guest és Harry Shearer alkotják majd. Mellettük a hírek szerint valódi zenészek is szerepelni fognak, de egyelőre nem tudni, hogy kik, ez a forgatás és a fellépések időzítésén múlik.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a film olyasmi lehet mint Martin Scorsese Az utolsó valcer dokumentumfilmje, amely a ’60-as évek legendás együttese, a The Band búcsúkoncertjét és annak körülményeit mutatta be. Azt egyelőre nem tudni, hogy Rob Reinder ezúttal csak a rendezésért fog-e felelni vagy ismét szerepet is vállal a filmben, ahogy tette azt Martin „Marty” Di Bergiként az eredetiben. Azt viszont igen, ha a film elkészül, akkor a bemutatóra pontosan negyven évvel az első rész után, 2024. március 19-én kerülhet sor.