Idén márciusban kötött közel 71,3 milliárd dolláros szerződés alapján a Fox stúdió a Disney birtokába került, így számos korábbi tervezett produkció sorsa megkérdőjelezhetővé vált.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Disney több filmes projektet elkaszált, ugyanakkor az Avatar rajongói fellélegezhttnek, hiszen James Cameron nagysikerű filmjének folytatása szinte biztosan elkészül.

Egy másik ilyen produkció, amelynek sorsa mostanáig szintén a levegőben lógott,  A majmok bolygója sorsa. A sztori még közel sem zárult le, a Foxnál korábban pedig három epizód is elkészült 2011 óta. Idén, áprilisban a CinemaConon merült fel először, hogy a Disney nem jegeli a franchise-t, mostanra azonban bizonyossá is vált, hogy a jövőben elkészül a negyedik rész.

Bár a munkálatok egyelőre nem kezdődtek el, mint ahogy az is kérdéses, hogy Matt Reeves újra elfoglalja-e majd a rendezői széket. Reeves jelenleg az új Batman című filmen dolgozik, Robert Pattinsonnal a főszerepben, ami viszont 2021.júniusában kerül majd a mozikba.