Az év leglendületesebb magyar filmjét ígéri a Hartung Attila rendezésében bemutatott FOMO - Megosztod, és uralkodsz, mely csütörtöktől látható a hazai mozikban. A friss bemutató kapcsán cikkünkben minden összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod, mielőtt jegyet váltasz.

Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.

A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

A FOMO a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.

A produkciót Kerékgyártó Yvonne forgatókönyve alapján Hartung Attila rendezte (FOMO - Megosztod, és uralkodsz), míg a főbb szerepeket Stohl András, Hajduk Károly, Szávai Viktória, Yorgosz Goletsas, Panna László, Bouquet Gergely és Pokorni Ábel alakítják.

Íme tehát 9 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Hiába nyert 2016-ban pályázatot a FOMO filmterve, mivel a Filmalap túl durvának és erkölcstelennek ítélte meg a forgatókönyv első változatát, így azt végül alaposan át kellett dolgozni.
  • A stáb több mint negyven helyszínen forgatott a munkálatok során.
  • A felnőtt színészeken kívül a FOMO - Megosztod, és uralkodsz főszerepeit amatőr színészek alakítják.
  • Hartung Attila egy interjúban elmondta, hogy eltökélt szándéka volt, hogy az első filmjének központi témája a bűntudat legyen.
  • A Fomo egy angol mozaikszó (Fear of Missing Out), melynek jelentése: "félelem attól, hogy lemaradunk valamiről."
  • A filmben számos hazai zenekar dalai hallhatóak, egyebek mellett a Zombie Girlfriend, a Panel Surfers Mayberian Sanskülotts, a Fran Palermo és a Dope Calypso egy-egy dala is felcsendül.
  • A FOMO egyik szerepét a Deep Glaze frontembere, Jorgosz Golecasz alakítja.
  • A filmben a népszerű magyar YouTube-er, Csipesz is feltűnik.
  • A FOMO - Megosztod, és uralkodsz a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott rendező, Hartung Attila debütáló filmje.

Hazai premierdátum: 2019.10.10.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: