Free Guy: A Fortnite generáció Truman Show-ja, ami baromi szórakoztató

Alig egy hét múlva megérkezik a hazai mozikba Ryan Reynolds legújabb filmje, a Free Guy, amelyhez már be is futottak az első kritikák.

Az már az előzetesek alapján is kétségtelenné vált, hogy a Free Guy egészen fergeteges látványvilágot és sztorit ígér, maga Reynolds pedig röviden úgy jellemezte a filmet, mint a “Fortnite generáció Truman Show-ja”, és hogy Shawn Levy rendezése hatalmas inspirációt merített Jim Carrey kultikus filmjéből.

A Free Guy egyébként jelenleg 86 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon, de lássuk egy kicsit részletesebben, hogy mit is gondoltak róla eddig maguk a kritikusok:

“A film komolysága rendkívül felvillanyozó, nagyon fontos ez a franchise-ok korszakában, amelyek saját mitológiájukat igyekszenek megteremteni” - írja a Daily Telegraph szerzője, Ed Power.

“Egy olyan műfajban, amelyben a ‘kikacsintás’ állandó elvárássá vált a Free Guy még mindig könnyed és humoros tudott maradni, amelynek ráadásul van szíve” - olvasható az Entertainment Weekly kritikusától, Leah Greenblatt-től.

“Annak ellenére, hogy a Free Guy jelenetei olykor túlságosan is kiszámíthatóak, a film kevésbé fontosnak tűnő pillanatai valósággal kiemelkedőnek bizonyulta” - írja Callum Crumlish a Daily Expresstől.

“A Free Guy a 2021-es év legviccesebb és legmagávalragadóbb filmje” - jegyz meglehetősen tömören Richard Propes, a The Independent magazin kritikusa.

A Free Guy augusztus 12-én érkezik a hazai mozikba, így hamarosan valóban fény derül arra, mennyire is volt igazuk a fenti kritikáknak.

73 Free Guy  (2021)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Guy (Ryan Reynolds) egy egyszerű fickó, egyszerű banki állással. Az élete azonban egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor egy Milly (Jodie Comer) és Keys (JoeKeery) által... több»