Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Free Guy (2021)

Free Guy
Filmadatlap
 
30
Szereplők
26
Vélemények
11
Képek
6
Videók

Galéria (11)

Ryan Reynolds

Videók (6)

 
BoBamburg   2022. 11. 06.

legújabb vélemény

0

Előzetes alapján is sejtettem, hogy jópofa film lesz, de még engem is meglepett, mennyire élveztem. Vicces, pörgős és szórakoztató. Ryan Reynolds hozza a szokásos, már már unalomig játszott kétbalkezes vicces fickó szerepét, de itt tényleg jól is állt neki.

 
Eastern79   2021. 10. 27.

2
Ryan Reynolds vidámparkja

Ryan Reynolds sem tudta megmenteni a produkciót, és nem csak azért, mert túlzóan nagy volt a hype a bemutató körül. Jodie Comernek egyszerűen nem áll jól az akciózás, a színész-rendező zseni Taika Waititi pedig akkora ripacs, mint ide Los Angeles. Egyedül Reynolds hozza a tőle megszokottat, de egyrészt maga a történet zagyvaság, ha valaki nem járatos a gamer szlengben, továbbá a romantikus klisék is olyan porosak, hogy annál már csak a filmvégi csavarnak szánt, de annak nem nevezhető giccses közhely hathat ósdibbnak. Azonban a látvány valóban pazar, sőt vizuálisan annyi információt zúdítanak az emberre, hogy felfogni is nehéz, és tényleg jók a poénok. Azt viszont túlzás állítani, hogy egy igazi műfajmegújító videojátékos mozi lenne, nekem legalábbis a Ready Player One még mindig best of a témában. Igazán látványos és vicces, de sajnos súlytalan és kiforratlan high-tech showműsor. Csak Reynolds rajongóknak.

 
Szilonka   2021. 12. 11.

1

Maradandó élményt és károsodást nem okozott, de 90 perc kikapcsolódásra megfelelő.

 
Képkockák   2021. 11. 28.

2
Ready Player One reskin - avagy gamerfilm kevésbé jártasaknak

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Időről időre elkészítenek egy "gamerfilmet", mint amilyen volt az Adam Sandler-féle Pixel, a Rontó Ralph vagy a Ready Player One az utóbbi pár évben. A felsorolásból egyedül a Rontó Ralph, amit ajánlani merek megnézésre, a többi film hibájáról pedig ... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 08. 20.

1

Meglepően jól szórakoztam, vicces és látványos volt, túlszárnyalta a nem túl magas előzetes elvárásaimat. A készítők tudtak egy teljesen oké sztorit tenni a videojátékos alap mögé, miközben nagyon sok utalást is tartalmaz, amit a gamerek külön értéke... több»

 
indingo   2021. 12. 04.

1

Egy helyes, kedvelhető film. A humora nekem tetszett, jók voltak a zenék, és a történet is kellően pörgős. Ryan Reynoldsnak ezek a bárgyú szerepek állnak a legjobban.

 
Hupka Adrián   2021. 08. 23.

1

Egy teljesen klasszikus romantikus vígjáték a maga minden kliséjével és sztereotípiájával. Ad némi változatosságot a videójátékos háttérsztori, viszont ez a rész nagyon is felejthető. A kritika, ami az eredeti tartalmakat illeti, helyénvaló, de őszin... több»

A film 410 626 785 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 250 124 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben több Deadpool-poszter és matrica is látható, ami Ryan Reynolds egyik leghíresebb szerepére utal.

(Képkockák)
 

Guy ATM pinkódja "1111", amit 14:06-kor láthatunk a filmben.

(Képkockák)
 

2019. május-július volt a forgatás időpontja Bostonban (MA, USA).

(Képkockák)
 

A magyar szinkronos változatban több magyar videós hangját is hallhatjuk, mint például a TheVR csapat két alapítójáét.

(Képkockák)
 

Ryan Reynolds személyese beszélt Mariah Carey-vel a "Fantasy" felhasználása kapcsán.

(Képkockák)
 
A film hősei az új játékot tervező, sőt a műfajt forradalmasító páros, akiknek a munkáját ellopja a folytatásokban, franchise-okban gondolkodó, a bevétel mindenek felettiségét hirdető Antoine (Waititi), s ha ebben túlzás is lenne a folytatásokban, franchise-okban gondolkodó, a hollywoodi stúdiókat kisgömböcként felzabáló Disney házon belüli kritikáját látni, az biztos, hogy egy apró kokit rányomnak a saját stúdiójuk fejére, amelyik a Free Guyon kívül évek óta nem gondolkodik olyan tartalomban, ami nem egy bejáratott brand újabb filmes kivitelezése lenne. több»
 
A Free Guy előzeteseit látva ambivalens érzéseim voltak Shawn Levy és Ryan Reynolds filmjével kapcsolatban. Az elszabadult NPC koncepcióját a GTA Online kontextusában az utóbbi hektikussága miatt nagyon könnyű elrontani, de legalább igen nehéz jól megcsinálni. Éppen emiatt rendkívül kellemes csalódás a film, ami egy mókás, naiv, lényegében romantikus vígjáték, mellékesen GTA Online paródia lett a szokásos és lassan kötelező popkult kikacsintásokkal. több»
 
Tagadhatatlan tehát, hogy tipikus egynyári moziról van szó, amelyhez nem biztos, hogy ezen a kellemes két órán túl is van értelme visszatérni. De főleg az idei blockbuster-felhozatal tükrében igenis értékelhető, hogy a Free Guy megbízhatóan nyújtja azt a szórakoztatást, szerethetőséget és bájt, amelyet egy ilyen mozitól várhatunk. több»