Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Free Guy (2021)

Free Guy
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
11
Képek
6
Videók

Galéria (11)

Ryan Reynolds

Videók (6)

 
Hupka Adrián   2021. 08. 23.

legújabb vélemény

0

Egy teljesen klasszikus romantikus vígjáték a maga minden kliséjével és sztereotípiájával. Ad némi változatosságot a videójátékos háttérsztori, viszont ez a rész nagyon is felejthető. A kritika, ami az eredeti tartalmakat illeti, helyénvaló, de őszin... több»

 
stevepisti   2021. 08. 20.

1

Vicces, poénos, én jól szórakoztam rajta, kb. ennyit vártam tőle.

 
Kocczos   2021. 08. 12.

1

Amennyire könnyed ez a film, épp annyira fontos mondanivalót tud átadni. Ryan Reynold alakítása természetesen fenomenális, és a humora is rendkívülinek mondható. Szerintem nagyon nem érdemes kihagyni a Free Guy-t.

1
 
elekm90   2021. 08. 20.

0

Meglepően jól szórakoztam, vicces és látványos volt, túlszárnyalta a nem túl magas előzetes elvárásaimat. A készítők tudtak egy teljesen oké sztorit tenni a videojátékos alap mögé, miközben nagyon sok utalást is tartalmaz, amit a gamerek külön értéke... több»

 
Lóri Ádámcsik   2021. 08. 17.

0
Szórakoztató :)

Jó poénok, jó sztori és jó szereposztás. Nem is kell ennél több egy esti mozihoz.

 
nmth01   2021. 08. 09.

0

Engem teljesen lenyűgözött a látványvilága ennek a filmnek, annyira ötletes és szép, a karakterek szerethetők. Egyszerűen mindent hoz ez a film, amiért érdemes beülni rá a moziba.

A film 391 452 106 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 237 280 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ryan Reynolds és Taika Waititi korábban a 2011-es Zöld Lámpásban is együtt játszott.

(hp)
 

A Free Guy szkriptje 2016-ban szerepelt a legjobb le nem forgatott hollywoodi forgatókönyvek feketelistáján.

(hp)
 

A filmben olyan videojátékos YouTube sztárok is feltűnnek kisebb cameo szerepben, mint Tyler "Ninja" Blevins, Imane "Pokimane" Anys és Lannan "LazarBeam" Eacott, míg Seán "Jacksepticeye" McLoughlin az egyik videojátékos karakter hangját kölcsöni.

(hp)
 

Joe Keery és a rendező Shawn Levy második közös munkája a 2016-os Netflix sorozat, a Stranger Things után.

(hp)
 

Az alkotók elmondása szerint a filmhez a Truman Show jelentett inspirációt.

(hp)
 
A film hősei az új játékot tervező, sőt a műfajt forradalmasító páros, akiknek a munkáját ellopja a folytatásokban, franchise-okban gondolkodó, a bevétel mindenek felettiségét hirdető Antoine (Waititi), s ha ebben túlzás is lenne a folytatásokban, franchise-okban gondolkodó, a hollywoodi stúdiókat kisgömböcként felzabáló Disney házon belüli kritikáját látni, az biztos, hogy egy apró kokit rányomnak a saját stúdiójuk fejére, amelyik a Free Guyon kívül évek óta nem gondolkodik olyan tartalomban, ami nem egy bejáratott brand újabb filmes kivitelezése lenne. több»
 
A Free Guy előzeteseit látva ambivalens érzéseim voltak Shawn Levy és Ryan Reynolds filmjével kapcsolatban. Az elszabadult NPC koncepcióját a GTA Online kontextusában az utóbbi hektikussága miatt nagyon könnyű elrontani, de legalább igen nehéz jól megcsinálni. Éppen emiatt rendkívül kellemes csalódás a film, ami egy mókás, naiv, lényegében romantikus vígjáték, mellékesen GTA Online paródia lett a szokásos és lassan kötelező popkult kikacsintásokkal. több»
 
Tagadhatatlan tehát, hogy tipikus egynyári moziról van szó, amelyhez nem biztos, hogy ezen a kellemes két órán túl is van értelme visszatérni. De főleg az idei blockbuster-felhozatal tükrében igenis értékelhető, hogy a Free Guy megbízhatóan nyújtja azt a szórakoztatást, szerethetőséget és bájt, amelyet egy ilyen mozitól várhatunk. több»