Bosszúállók és Az Igazság Ligája mozis változatának rendezője, Joss Whedon körül kirobbant botrány alaposan felverte a port az elmúlt hónapokban, úgy tűnik, hogy a sztorinak még egyáltalán nincs vége.

A Cyborgot alakító Ray Fisher volt az, aki először tálalt ki arról, hogy Whedon mennyire lekezelően és méltatlanul bánt a stábbal a forgatás alatt, ennek kapcsán belső vizsgálat indult a stúdiónál, ám a kedélyek mostanra sem csillapodtak.

Nemrégiben jelent meg egy leleplező cikk azzal kapcsolatban, hogy Az Igazság Ligája munkálatai során Fisheren kívül maga Jason Momoa és Gal Gadot is számos elutasítással szembesült a rendező részéről, a helyzet pedig odáig fajult, hogy Whedon azzal fenyegette meg Gadotot, hogy tönkreteszi a karrierjét.

A hírek szerint, melyeket most Gadot is megerősített, a színésznő több alkalommal is felhívta a figyelmet arra, hogy Whedon változatában Wonder Woman sokkal agresszívebben viselkedik, ez pedig nem túl következetes Patty Jenkins ábrázolásával, mindezeken túlmenően a színésznő nem volt hajlandó egyes szövegrészeket sem elmondani.

Whedon minderre úgy reagált, hogy megfenyegette Gadotot, hogy tönkreteszi a karrierjét, illetve, hogy arra is gondja lesz majd, hogy a karaktere”hülyén nézzen ki” a filmben, majd Jenkins munkáját is becsérelte. A színésznő és a rendező is a Warner vezetőjéhez, Kevin Tsujiharához fordultak.