Gender alapon támadja a Marvel Scarlett Johanssont

Legalábbis ezt az álláspontot fogalmazta meg több szervezet is, köztük Times Up, ReFrame és a Women In Film, amelyek egy közleményben is kiállnak Scarlett Johansson mellett a napokban kirobban botrány kapcsán.

Ahogy az ügyről korábban már beszámoltunk, a színésznő beperelte a stúdiót arra hivatkozva, hogy az egyszerre jelentette meg a Fekete Özvegyet a mozikban és a Disney+-on is, amellyel szerződést szegett.

“Ez egy gender alapú támadás, amelynek nincs helye az üzleti szférában, ráadásul csupán arra mutat rá, hogy a nők talán kevésbé képesek megvédeni az érdekeiket anélkül, hogy bírálat és személyeskedés ne érné őket” - olvasható a már említett közleményben.

Nemrégiben a Disney csakugyan egy személyeskedő nyilatkozatban reagált Johansson lépésre, amelyben azt állították, hogy szomorú és felháborító, hogy a színésznő épp a koronavírus-járvány idején élt ilyen eszközökkel, amikor a filmszakmának egyébként is rendkívüli nehézségekkel kell szembenéznie.

A járvány következtében csakugyan számos produkció forgatását állították le a stúdiók, illetve a mozik is komoly anyagi nehézségekkel küzdenek, így sokak szerint mindez csupán ferdítés a Disney részéről, hiszen a fentebb említett “nehézségek” kevésbé érintik őket.

akció | kaland | sci-fi

Egy veszélyes csoport felfedi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) múltjának legpiszkosabb részleteit, az orosz kémnő ezért kénytelen szembesülni a korábbi életéhez... több»