George Lucas egészen más sorsot szánt Leiának

A Star Wars franchise közel fél évszázada a világ egyik legnépszerűbb filmes univerzuma. George Lucas eredeti víziója végül ha nehezen is, de csak megszületett, egy kilenc filmet felölelő nagy kaland. Csakhogy George Lucas már nem volt igazi részese az utolsó három film elkészítésének, és ez azt is jelenti, hogy az ő eredeti elképzelései közül alig-alig valósult meg valami.

A napokban jelent meg egy könyv Star Wars Archives címmel, amelyből sok érdekességet megtudhatunk a franchise-ról. Ebből többek között az is kiderült, hogy George Lucas eredetileg teljesen más irányba vitte volna el a Skywalker-saga utolsó három filmjét. Csakhogy 2012-ben jött a Disney és felvásárolta a Lucasfilm stúdiót, ezzel pedig George Lucas kikerült a képből.

Pedig az ő verziója is megérdemelte volna a mozivásznat! Ő ugyanis az utolsó három filmet Leia köré építette volna fel. Miután a második halálcsillag is elpusztult, az univerzumot gengszterek és más alvilági figurák szállják meg. Leia velük vette volna fel a harcot azzal a céllal, hogy a Birodalom bukása után új Köztársaságot alapítson.

Bár az a könyvből nem derült ki, hogy mindez pontosan milyen cselekményszálakkal bontakozott volna ki, de az utolsó film azzal zárult volna, hogy Leia vezetésével megalakul az új Köztársaság, és kiderül, hogy végig ő volt a kiválasztott, aki békét hoz az univerzumba.

Mint ismert, ebből semmi sem valósult meg, mivel a Disney inkább új hősök köré építette fel az utolsó három filmet. Persze ezekben is felbukkantak az eredeti főhősök, így Leia, Luke Skywalker és Han Solo is. De sajnos a Leiát alakító Carrie Fisher váratlanul elhunyt, mielőtt a kilencedik filmet leforgatták volna, így őt már csak korábbi fel nem használt jelenetek segítségével tudták visszahozni.