George Michael emlékére: 5 érdekesség, amit nem tudtál a legendás zenészről

A mai napon 6 éve hunyt el az ikonikus zenész, George Michael. A szomorú évforduló kapcsán cikkünkben 5 érdekességgel emlékezünk meg róla.

1. George Michaelt beperelte Barry Manilow a Last Christmas című dal miatt.

A 80-as évek közepén Barry Manilow dalszerzői azt állították, hogy George Michael plagizálta a "Last Christmas" dallamát a "Can't Smile Without You" című slágeréből. A két fél végül peren kívül megegyezett, és George Michaelnek a Last Christmas első évi jogdíjait a Band Aid jótékonysági szervezetnek kellett felajánlania. 

2. Elton John meglepetésvendég volt a Don't Let the Sun Go Down On Me című dalban.

Az USÁ-ban és az Egyesült Királyságban is zenei toplisták első helyét szerezte meg a sláger, amit George Michael adott 1991-ben. A dalt Londonban vették fel élőben, és Elton John, a dal eredeti szerzője, a közönség legnagyobb meglepetésére kijött, hogy elénekelje Michaellel együtt.

3. George Michael igazi neve volt: Georgios Kyriacos Panayiotou.

Michael 1963. június 25-én született az angliai Bushleyben, Hertfordshire-ben. Úgy döntött, hogy nevét Georgios Panayiotou-ról George Michaelre változtatja, miután zenekara, a Wham! kezdett népszerűvé válni. Ki tudja, hogyan nézett volna ki a karrierje, ha egy kicsit makacsabbul ragaszkodik a családi becenévhez.

4. Úgy gondolták, hogy ő lesz Freddie Mercury utódja a Queenben.

A pletykák szerint a Queen fontolgatta, hogy George Michaelt kéri fel a zenekar új énekesének. Érthető, miért szerették volna, ha csatlakozik, tekintve a Freddie Mercury Tribute koncerten nyújtott dinamikus teljesítményét.  Michael valószínűleg visszautasította a szólóalbumával elért sikerei miatt.

5. George Michael együttese, a Wham! volt az első popzenekar, amelyik fellépett Kínában. 

Az 1980-as évek közepén Kína még mindig lábadozott a korábban Mao Zedong vezető által bevezetett szélsőséges elszigeteltségből. Emiatt még mindig kevés volt a kölcsönhatás a nyugattal - különösen, ami a zenét illeti. George Michael nyitotta meg a kapukat a népszerű nyugati zene előtt Kínában, amikor a Wham! 15 000 ember előtt lépett fel a pekingi Népi Tornacsarnokban. Ez forradalmi pillanat volt, és nem meglepő, hogy egy olyan jelentős művész, mint George Michael is részt vett benne.