Gerard Butler új katasztrófafilmje alaposan megosztotta a hazai nézőket

Megérkezett a hazai mozikba a Greenland - Az utolsó menedék Gerard Butler főszereplésével. A film az idei év egyik legnagyobb várományosának számított, a premier után azonban igencsak felemás fogadtatásban részesült a nézők részéről.

A Greenlandről már korábban is tudható volt, hogy egy akcióval dúsított katasztrófafilm lesz majd, amely feltehetően olyan elődökből merít inspirációt, mint az Armageddon vagy épp a Deep Impact. A Mafabon jelenlet 66 százalékos értékelést tudhat magáénak 58 szavazat alapján, de nézzünk is néhány konkrétabb véleményt a filmről.

“Sokkal jobb volt, mint vártam. Nem sok katasztrófafilm készült az utóbbi időkben, de az elmúlt tíz év felhozatalát biztosan veri. Pont azt hozza, amit vársz tőle: látványos jeleneteket, izgalmat, gyors tempót és némi drámát, amit jókor és jól adagolnak az alkotók. Butler rajongóknak kötelező!” - írja ruman666, aki négy csillaggal értékelte a produkciót.

Stif azonban ennél keményebben fogalmaz már, aki szerint “Egy újabb, klisés, semmitmondó hollywoodi darab, ami a nagy robbanásaival és effektjeivel akarja eladni magát. Jó, persze, van erre igény, és nem igazán fájdalmas végignézni, de ez csak egy újabb Butler-félre B-film.”

Szintén két csillaggal értékelte a filmet petersku, aki szintén Greenland cselekményének kiszámíthatóságát találta a legnagyobb gyengepontnak: “Ez megint tipikusan az a film, ami az előzetes alapján sokat ígér, aztán kiderült, hogy abban a két percben minden fontos dolog benne volt. Kiszámítható és tele van klisékkel, semmit nem tesz hozzá a műfajhoz, és semmi nem fog történni, ha kihagyod.”

“Na, ez egész kellemes meglepetés volt. Egy sokkal bugyutább látványfilmre számítottam, ehhez képest kaptam egy egész izgalmas mozit, ami nem távolodik el annyira a valóságtól (úgy értem nem űrlények jönnek vagy Godzilla a mélyből), és ettől valahogy átélhetőbb az egész. Szerintem érdemes tenni vele egy próbát” - olvasható Danitól.