Grafikán az új Star Wars projekt Jedi lovagjai (kép)

A napokban számoltunk be arról, hogy a rajongók az idén nyáron új Star Wars megjelenésekre számíthatnak. Már most számos izgalmas hír jelent meg mindezzel kapcsolatban, a Lucasfilmnél azonban további meglepetéseket tartogatnak a számunkra.

Az már most tudható, hogy a The High Republic projekt több képregény és regényfolyamból áll majd, amelyek cselekményei a Baljós árnyak történései előtt közel 200 évvel játszódnak majd. Az alaptörténet szerint a Köztárságban hatalmas prosperitás uralkodik, a Jedik hatalma és uralkodása a béke fölött a csúcsát éli.

A sztori gyújtópontja egy új sötét erő, a Nihil felbukkanása lesz majd, amelyet a projekt készítői amolyan „űrvikingeknek” tituláltak. Mindezeken túlmenően a The High Republik cselekménye egyetlen eddigi Star Wars megjelenés történetéhez sem kapcsolódik majd. A készítők tiszta lappal kezdhettek, így teljes alkotói szabadságot kaptak.

Korábban már megismerkedhettünk az új főgonoszokkal, most pedig napvilágot látott néhány vázlat a Jedik külsejéről, amely úgy tűnik valóban egy sokkal elegánsabb és civilizáltabb kort tükröz.