Gwyneth Paltrow megmutatja születésnapi ruháját. A Goop alapítója levetkőzött és beborította magát fémes testporral egy James Bond: Goldfinger ihlette meztelen fotózáshoz az 50. születésnapja tiszteletére kedden.

"Csak annyit tudok, hogy aranyszínűre festenek, és hogy meztelennek kell lennem. Annyira jól érzem magam 50 éves koromban, és ez a fotózás ezt az energia- és optimizmusérzetet hivatott kifejezni, amit megélek" - mondta Paltrow a forgatáson a Goop sajtóközleménye szerint - "Ez inkább a női tekintetről (female gaze) és a szórakozásról szól."

Andrew Yee fotós készítette a lenyűgöző képeket, míg Lottie sztár sminkesnek az volt a feladata, hogy Paltrow-t "arany istennővé" változtassa, ahogy a Goopnak nyilatkozta. Miután "[gondoskodott] arról, hogy a bőre az arcán és a testén nagyon, nagyon hidratált legyen" - természetesen a Goop Beauty Goopgenes termékcsaládjának termékeivel - Lottie "halomnyi aranyport" vitt fel a színésznő arcára és testére: "Gwyneth olyan sportos volt. Kevesebbel kezdtük a napot, és egyre több és több aranyra építettünk" - emlékezett vissza.

Mark Townsend fodrász eközben ugyanezt az aranyozott púdert használta Paltrow hosszú szőke fürtjein.

"Szerintem az öregedés valójában egy gyönyörű dolog. Csak meg kell nyitnunk a felfogásunkat" - mondta Paltrow a fotózásról -"Ahogy egyre inkább önmagad leszel, integritásban, az életed tényleg kinyílik".

A nagy 5.0 betöltése előtt a Szerelmes Shakespeare színésznője egy vidám bikinis fotó mellett megosztott néhány "mérföldkőhöz kapcsolódó elmélkedést" a rajongókkal, és azt írta a Goop-on, hogy míg ő "furcsa módon [nem érzi], hogy eltelt az idő", a teste "kevésbé időtlen".

"A testem [egy] térkép az összes megélt napom bizonyítékairól... A jelek és szabálytalanságok gyűjteménye, amelyek kutyafüleket alkotnak a fejezetekből. Sebhelyek a sütő égési sérüléseitől, egy ujj, amit régen betörtek egy ablakon, egy gyermek születése. Ezüst haj és finom vonalak. A nap mindenütt rajtam hagyta égi ujjlenyomatát" - osztotta meg az Oscar-díjas színésznő.

"Elfogadom a nyomokat és a meglazuló bőrt, a ráncokat. Elfogadom a testemet, és elengedem az igényt, hogy tökéletes legyek, tökéletesen nézzek ki, dacoljak a gravitációval, dacoljak a logikával, dacoljak az emberiséggel. Elfogadom az emberségemet."

Bár Paltrow 2020-ban a Xeomin nevű ránctalanító injekciós készítménnyel társult - és azt mondta, hogy egy "icipici csepp" a cuccból segít neki "kevésbé kiakadva kinézni" -, a plasztikai sebészet helyett a "tiszta, nem mérgező termékeket" részesíti előnyben, és sokat beszélt arról, hogy inkább elfogadja az öregedés folyamatát, mintsem hogy küzdjön ellene.

"Szeretem a ráncaimat, és tudod, tetszik, amit látok" - mondta a Stylistnak 2014-ben - "Persze bele tudok kerülni abba a lelkiállapotba, amikor kritikusan szemlélem ezt-azt, de tényleg igyekszem ezt nem tenni, és megpróbálom értékelni azt a hihetetlen életet, amit éltem, és mindazt, amit tanultam. Szeretem, hogy mindez az arcomra van írva".

Mégis, egy 2020-as beszélgetés során édesanyjával, Blythe Dannerrel és tinédzser lányával, Apple-lel, Paltrow elismerte, hogy "az öregedés nehéz".

"Ez mindenképpen egy folyamat, és azt hiszem, amikor látod, hogy az arcod elkezd változni, nem feltétlenül érzed magad külsőleg a legszebbnek" - mondta akkoriban egy Goop-videóban - "De az irónia az, hogy ez az az időszak az életedben, amikor tényleg nagyon szereted magad. Szóval úgymond belsőleg érzed magad igazán szépnek."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés