Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
81

Szerelmes Shakespeare (1998)

Shakespeare in Love
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
indingo   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

Remek szereposztás, de Gwyeth Paltrow alakítása a legértékelhetőbb. Egyszer nézhető, mivel olyan érzése van az embernek mintha több Shakespare-i darabból rakták volna össze és ettől számomra kicsit sablonos és unalmasnak tűnt.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 16.

Egyáltalán nem tetszett, sem a szereplők összjátéka sem pedig a történet, de vannak benne eredeti jelenetek.


 
rbernadett   2015. 10. 25.

Nem volt rossz, de az Oscar-díj túlzás.

 
Deku   2017. 11. 20.

Kiváló alkotás a maga nemében és nem is vártam volna többet tőle de még azt is túlteljesítette bőséggel. Nagyszerű lett ez a film. Nem kellett a végén összetörve és lehangoltan távozzak a képernyő elől.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 31.

Nagyon romantikus és szórakoztató és nem teljesül be az igaz szerelem. Pont mint a film középpontjába ágyazódó színdarab, a Rómeó és Júlia. Ez egy eredet történet magáé a színdarabé, amit minden szerelmes ismer és szeretne oly tiszta szerelemmel szeretni mint szereplői. Nagyon jó ötlet volt a színdarab és a való élet eseményeit összemosni és így " szemtanujává " válni egy örök darab megszületésének. Emellé jött pluszba a színészet korai szabályainak megismertetése és a kötelesség szintekre bontva. Sőt meglátásom szerint az emberek kötelességei vitték előre a filmet. Ez alól csak egy ember volt kivétel maga Shakespeare mester. Ő volt a falevél a szélben és csapongott míg a körülötte álló szereplők, karakterek a falak. Joseph Fiennes ezt a csapongást elég jól eljátszotta. Tulajdonképpen mindenki szavából alkotta meg a színdarabját és az alaptőke Viola maga és kettejük szerelme. Szép történet, meg is tud nevettetni de sírva is tud fakasztani és szerintem akkor igazán jó film ha a nézőjéből több érzelmet is elő tud varázsolni.

A film összbevétele 289 317 794 dollár volt (imdb.com).

 

A film vége egy esetleges folytatást sejtetett, amely valószínűleg Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című művének elkészülését mutatja be. Én legalábbis számítottam egy ilyen filmre, felkeltette a kíváncsiságom. Csak most döbbentem rá, hogy készült egy film az említett mű alapján, csak éppen 2 évvel a Szerelmes Shakespeare elkészülte előtt.

(Attila G.)
 

Talán jogosan mondhatjuk, hogy a film azt szemlélteti, hogyan, milyen körülmények között, milyen ihlettől vezérelve készült William Shakespeare Rómeó és Júlia című műve.

(Attila G.)
 

A Rotten Tomatoes kritikai oldalon 93 %-ra értékelték a filmet 135 vélemény alapján.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.