Gyászhír: Elhunyt a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins

50 éves korában elhunyt a Foo Fighters zenekar dobosa, Taylor Hawkins.

A zenekar éppen Dél-Amerikában turnézott, Hawkinst a hírek szerint holtan találták egy hotelszobában a kolumbiai Bogotában, ahol aznap Foo Fightersnek egy fesztiválon kellett volna fellépnie. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A zenekar pénteken késő este közölte társuk halálának hírét a nyilvánossággal, majd azt is bejelentették, hogy a tragédia után nem lépnek fel a fővárosban megrendezett Festival Estéreo Picnicen.

Taylor Hawkins zenei karrierjét az 1990-es években kezdte a Sylvia nevű prog rockzenekar és Sass Jordan énekesnő zenei formációjának dobosaként. A későbbiekben Alanis Morissette zenekarával turnézott 1995 és 1997 között.

1997-ben csatlakozott a Foo Fightershez, amely saját elmondása szerint azért is volt számára hatalmas kihívás, mert a zenekar frontembere Dave Grohl korábban a Nirvana dobosa volt.

Amellett, hogy az 1999-es There Is Nothing Left To Lose-tól kezdve minden Foo Fighters albumon dobolt, vokálozott és más hangszereken is közreműködött. A Foo Fighters tagjaként bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Taylor Hawkins a 2022-ben megjelent Studio 666 című horror filmben volt látható, amelyben saját magát alakította a Foo Fighters dobosaként.

Nyugodjék békében!

49 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Taylor Hawkins

Taylor Hawkins

szül. 1972. 02. 17. - elhunyt 2022. 03. 25.
Forth Worth, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Taylor Hawkins zenei karrierjét az 1990-es években kezdte a Sylvia nevű prog rockzenekar és Sass Jordan énekesnő zenei formációjának dobosaként. A későbbiekben Alanis Morissette zenekarával turnézott 1995 és 1997 között. 1997-ben csatlakozott a Foo Fightershez, amely saját elmondása szerint azért is volt számára hatalmas kihívás,... több»