Gyászhír: Koronavírus-szövődmények következtében elhunyt Lata Mangeshkar

92 éves korában elhunyt Lata Mangeshkar énekesnő.

Az 1929. szeptember 28-án született Lata Mangeshkar playback-énekesnő volt, aki hangját több tízezer főként hindi nyelvű filmbetétdalhoz kölcsönözte. Halálának hírét orvosai közölték a nyilvánossággal, a művésznő a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében hunyt el.

Noha filmvásznon soha nem szerepelt, énekhangját jól ismerték az indiai filmrajongók, hiszen Bollywood legnagyobb és legismertebb dalaiban működött közre. 2001-ben megkapta India egyik legmagasabb állami kitüntetését, a Bharat Ratnát, így a belügyminisztérium közölte, hogy Lata Mangeshkar állami temetésben részesütl.

A hindi mellett marathi, bengáli, tamil, kannada és gudzsarati nyelven is énekelt, legismertebb szerzeménye a Pyaar Kiya To Darna Kya című dal az 1960-ban megjelent A nagy muszlim uralkodó című filmben csendül fel.

“Olyan űrt hagy nemzetünkben, amelyet nem lehet betölteni” - reagált az énekesnő halálának hírére az indiai miniszterelnök, Narendra Modi.

Mangeshkart nővére, Asha Bhosle, szintén ismert playback-énekesnő gyászolja. Nyugodjék békében!

29 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Lata Mangeshkar

Lata Mangeshkar

szül. 1929. 09. 28. - elhunyt 2022. 02. 06.
Indore, Indore State, Central India Agency, British India
Az 1929. szeptember 28-án született Lata Mangeshkar playback-énekesnő volt, aki hangját több tízezer főként hindi nyelvű filmbetétdalhoz kölcsönözte. Halálának hírét orvosai közölték a nyilvánossággal, a művésznő a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében hunyt el. Noha filmvásznon soha nem szerepelt,... több»