Gyűlnek a sötét fellegek A szürke ötven árnyalata folytatása körülA kép forrása: Intercom

A szürke ötven árnyalata írója, E.L. James akarja írni a folytatás forgatókönyvét, de a Universal nincs elragadtatva az ötlettől.

Múlt héten a hivatalos premier előtt tartott egy rajongói vetítésen a film készítői bejelentették A szürke ötven árnyalatának folytatását, azonban meglepő módon a 81,6 milliós hétvégi bevételek után a Universal továbbra is hallgat az ügyben. A Variety információ szerint a stúdió azért tartja vissza a bejelentést, mivel E.L. James azt követeli, hadd írhassa ő a második rész forgatókönyvét. Csakhogy a stúdió fejesei legszívesebben megtagadnák tőle a lehetőséget.

Mint az korábban kiderült, a folytatásra sem a rendező, Sam Taylor-Johnson, sem a forgatókönyvíró,  nem tér vissza. Taylor-Johsnon és E.L. James viszonya a Sun információ szerint nagyon megromlott a forgatáson, mivel az írónő túl nagy beleszólást kapott a film kreatív munkálataiba, melyet ki is használt. A kettejük közti konfliktus állítólag odáig fajult, hogy egymást hibáztatják a többnyire negatív kritikai fogadtatás miatt.   

A Universal szóvivője szerint a következő hetekben fognak tárgyalni James-szel, vagyis az ügyben még semmilyen döntés nem született.

A film forgatási munkálatai leghamarabb 2016-ban kezdődhetnek meg, de ennek több dolog is az útjába állhat. Egyfelől maga James, aki korábban még soha nem írt forgatókönyvet, másfelől a főszereplők elfoglaltsága. A film sikere miatt Dakota Johnson és Jamie Dornan ázsiója is az egekbe szökött, így egyelőre kétséges, hogy mikor tudnak időt szakítani a második rész munkálataira.

A Fifty Shades Darker előreláthatólag 2017-ben érkezik a mozikba.