Hab: 10 tény, amit érdemes tudnod az ősz legédesebb vígjátékáról

Végre a mozikban Lakos Nóra filmje, a Hab Kerekes Vica főszereplésével. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a vígjátékkal kapcsolatban.

Létezik egy módszer, amely kilencvenkilenc százalékos pontossággal megmondja, hogy valóban életük szerelmével élünk-e. Hiába a teszt, Dóra (Kerekes Vica) 'Nagy Ő'-je épp nősülni készül, és nem a főhősünk a választottja. Dóra mindenesetre tesz róla, hogy megédesítse a saját életét. A nő ugyanis cukrász, aki rajong a szakmájáért és mindenért, ami ahhoz kapcsolódik: ínycsiklandó tészták, felséges krémek, lágy habok közt éli a hétköznapjait, és árulja az általa készített finomságokat az apró budapesti cukrászboltjában. Azonban hiába a látszólag édes élet, Dóra komoly kihívásokkal néz szembe. Ha nem jut nagyon gyorsan jelentős mennyiségű pénzhez, kénytelen lesz bezárni a boltját. A nő azonban nem hátrál meg a kihívások elől, és benevez cukrászversenybe. Az egyedüli probléma, hogy a megmérettetést családi vállalkozások számára hirdették meg, így maga mellé vesz egy sármos agglegényt (Mátray László), hogy játssza el a vőlegényét. A dolgot nem könnyíti meg, hogy a férfi imádja a hódítást és a nőket és ez kölcsönösen is igaz. Hogy mi sül majd ki ebből...? 

A produkciót Kerékgyártó Yvonne és Fruzsina Fekete forgatókönyve alapján Lakos Nóra rendezte (Tóth János, Hab), míg a főbb szerepeket Elek Ferenc, Kerekes Vica, Bányai Miklós, Kovács Lehel, Mátray László, Mácsai Pál és Rémusz Szikszai alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A HAB gyártását 286 millió forinttal támogatta a Filmalap.
  • A film forgatókönyvének megírásában Fekete Fruzsina a saját élményeire támaszkodott.
  • Kerekes Vica elmondta, hogy először el sem akart menni a castingra, de egyáltalán nem bánta meg, hogy végül belevágott. A szereplőválogatás hangulata és Lakos Nóra személyisége tökéletesen elégnek bizonyult, hogy örömmel vállalja el a szereplést.
  • Lakos Nóra elmondta, hogy már a film tervezésekor Kerekes Vicát szerette volna megszerezni a főszerepre. A rendezőnő több interjúban is méltatta a szlovákiai színésznő tehetségét és a belőle sugárzó eleganciát.
  • A film egyes jeleneteit a pusztazámori kastélyban forgatták.
  • A forgatás megkezdése előtt az alkotók saját bevallásuk szerint sok időt töltöttek el azzal, hogy megtervezzék a film meseszerű látványvilágát.
  • Lakos Nóra rendező elmondása szerint olyan filmet szeretett volna forgatni, ami egyszerre humoros, szórakoztat és gondolatokat ébreszt a nézőkben.
  • Lakos Nóra a nagyjátékfilmes debütálása előtt több díjnyertes rövidfilmet és dokumentumfilmet is rendezett, de a reklámok és a tévésorozatok világában is kipróbálta magát.
  • A film női főszerepét a szlovákiai születésű, pályafutása során számos nemzetközi produkcióban is sikert arató Kerekes Vica alakítja, míg a férfi főszerepre a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray Lászlót szerződtették.
  • A HAB Lakos Nóra rendező első nagyjátékfilmje.

Hazai premierdátum: 2020.09.10.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

72 Hab  (2020)

romantikus

Létezik egy módszer, amely kilencvenkilenc százalékos pontossággal megmondja, hogy valóban életük szerelmével élünk-e. Hiába a teszt, Dóra (Kerekes Vica) 'Nagy Ő'-je épp... több»