Az Azt mondta 2023. július 17-től kizárólag a SkyShowtime-on lesz elérhető. ​ ​

A kétszeres Oscar®-jelölt Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) és az Emmy-díjra jelölt Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick) alakítják a New York Times riportereit, Megan Twohey-t és Jodi Kantort, akik közösen hoznak felszínre egy olyan, generációk számára fontos témát, amely megtörte a hollywoodi szexuális zaklatás témáját övező évtizedes hallgatást, és olyan változást idézett elő az amerikai kultúrában, amelynek hatása a mai napig tart.

A 12 Years a Slave, a Moonlight, a Minari, a Selma és a The Big Short Oscar®-díjas producerei és a Zero Dark Thirty és az American Hustle Oscar®-díjra jelölt producere által jegyzett film története Jodi Kantor, Megan Twohey és Rebecca Corbett New York Times-nyomozásán és a New York Times bestsellerén, a She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement című sikerkönyvén alapul, amit Jodi Kantor és Megan Twohey írtak.

Az oknyomozó újságírás felbecsülhetetlen fontosságának bizonyítéka, az Azt mondta részletesen bemutatja a riporterek és szerkesztők kérlelhetetlen küzdelmét az igazság feltárása iránt, és fényt vet a túlélők és tanúk bátorságára, akik vállalták a nyilvános szereplést, hogy vád alá tudjanak helyezni egy sorozatos erőszaktevőt, és véget vessenek a további szenvedéseknek. Elkötelezettségük és bátorságuk világszerte beszédtéma lett, nagy lökést adtak a #MeToo-mozgalomnak, és önmaga felülvizsgálatára késztették a rendszert, amely korábban lehetővé tette a bántalmazásokat.

Az Azt mondta egy felemelő, igaz történet emberekről, többségükben nőkről – köztük sok anyáról –, akik minden bátorságukat összeszedve kiálltak és szót emeltek az igazságért, nemcsak önmagukért, hanem a jövő nemzedékéért is, mind az Egyesült Államokban, mind világszerte. A film érdekfeszítően és megindítóan mutatja be az egyének erejét, akik elszántsággal és bátorsággal felvértezve, közös összefogással képesek megváltoztatni a világot.

A film további főszereplői: az Oscar®-díjra jelölt Patricia Clarkson (Shutter Island, Pieces of April), az Emmy-díjas Andre Braugher (Homicide: Life on the Street, Thief), a Tony-díjas Jennifer Ehle (Zero Dark Thirty, Pride and Prejudice), az Oscar®-díjra jelölt Samantha Morton (Minority Report, In America), valamint az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Ashley Judd (Double Jeopardy, Bug), aki önmagát alakítja.

A filmet az Emmy-díjas Maria Schrader (I'm Your Man, Unorthodox limitált sorozat) rendezte Rebecca Lenkiewicz, az Ida című Oscar®-díjas film írójának forgatókönyve alapján. A film producerei: az Oscar®-díjas Dede Gardner és Jeremy Kleiner, a Plan B Entertainment produkciós cég csapatából. Vezető producerek: az Oscar®-díjas Brad Pitt és Lila Yacoub, illetve az Oscar®-díjra jelölt Megan Ellison és Sue Naegle, az Annapurna Pictures munkatársai.

65 Azt mondta  (2022)

dráma | történelmi

SkyShowtime (2023.07.17.)

A New York Times riporterei, Megan Twohey és Jodi Kantor egy generáció egyik legfontosabb történetét tárják elénk - egy olyan történetet, amely segített elindítani a #MeToo... több»