Hamarosan forog a Transformers 5A kép forrása: Photo © Paramount Pictures

Mark Wahlberget további Transformers-filmek főszerepében láthatjuk a jövőben, ráadásul Michael Bay is visszatérhet a franchise következő epizódjának rendezői székbe.

Bár a kritikusok körében csúfosat bukott a Transformers: A kihalás kora, Michael Bay filmje az egyetlen olyan idei produkció, melynek összbevételei átlépték az 1 milliárd dollárt. Bár a franchise következő epizódjáról eddig nem sokat lehetett hallani, az azonban a bevételek tükrében nem lehetett kétséges, hogy nem utoljára láttuk Optimus fővezért a mozivásznon.

A Transformers: A kihalás kora, sztárja, Mark Wahlberg legújabb filmje, a Hazárdjáték kapcsán az MTV-nek adott interjújában megerősítette, hogy számíthatunk további folytatásokra, sőt az ötödik, egyelőre cím nélküli rész forgatása hamarosan meg is kezdődik.  Azt egyelőre nem tudni, hogy ki fogja rendezni az ötödik epizódot, ugyanis Bay még augusztusban azt mondta, hogy végzett a szériával. Ezt azonban érdemes fenntartásokkal fogadni, ugyanis hasonló bejelentést tett a harmadik Transformers-filmet követően is. Ráadásul Wahlberg szavai azt sejtetik, hogy Bay mégis visszatérhet. „Nem beszélhetek Mr. Bay nevében, de valami azt súgja nekem, hogy hamarosan újra együtt fogunk dolgozni. ”

Nem Wahlberg az egyedüli, aki azt szeretné, ha ismét Bay foglalná el a rendezői széket. Az Optimus fővezér hangját kölcsönző Peter Cullen szeptemberben elmondta, reménykedik benne, hogy a rendező tovább folytatja a munkát a franchise-zal.

A Paramount tervei szerint a Transformers: Az utolsó lovag valamikor 2016-ban kerülhet a mozikba, bár egyelőre arról sincsenek információk, hogy készült-e már forgatókönyv a projekthez, ahogy arról sem, hogy Wahlbergen kívül kik térhetnek vissza a robotos film legújabb epizódjában.