82 Dűne  (2021)

Frank Herbert sci-fi 1965-ös klasszikusa, a Dűne egyszer már kapott egy mozis feldolgozást David Lynch jóvoltából, ám ennek is már jó harminchat éve. Ha viszont minden visszatér a rendes kerékvágásba, akkor van még rá esély, hogy idén decemberben a mozikba kerüljön az új feldolgozás, immár Denis Villeneuve rendezésében.

A legfrissebb hírek szerint a maximalista rendező nem elégedett néhány jelenettel, ezért elrendelte ezek újraforgatását. Ezt természetesen Budapesten tervezik lebonyolítani, hiszen eredetileg is itt vettek fel számos jelenetet. Egyelőre nem tudni, hogy ez mely színészek érkezését jelenti, de a filmben olyan sztárokat láthatunk majd, mint Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa, Rebecca Ferguson vagy Oscar Isaac. Közülük néhányan biztosan hazánkba látogatnak majd az augusztusban kezdődő munkálatokra.

Oscar Isaac egy interjúban már beszélt is erről, vagyis az ő felbukkanására bizton számíthatunk majd. A színész elmondta, hogy bár elsőre furcsának tűnhet, hogy alig néhány hónappal a tervezett premier előtt teljes jeleneteket forgatnak újra, ám ez egyáltalán nem szokatlan Hollywoodban, vele is megtörtént már korábban a Star Wars: Skywalker kora készítésekor. Isaac azt is hozzátette, hogy amit eddig látott a már felvett jelenetek vágásából, az egészen lélegzetelállító volt.

A Dűne az eredeti tervek szerint idén decemberben kerülne a mozikba, ám ehhez még nem ártana, ha a mozik júliusra tényleg újra kinyithatnák kapuikat világszerte.