Már a hazai mozikba is megérkezett Tim Wardle dokumentfumfilmje, a Három egyforma idegen. Íme 5 tény, amit érdemes tudnod a filmmel kapcsolatban.

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegenlehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.
Te mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy egypetéjű ikertestvéred, akiről korábban sosem hallottál? Főleg, ha nem sokkal később rájöttök, hogy igazából hárman vagytok?
A hihetetlennek tűnő, de az utolsó szóig igaz történetben a három iker véletlenek sorozatának köszönhetően találkozott. A külsőre egymással tökéletesen megegyező hármas ikrek gesztusai és gondolkozásmódja is rendkívül hasonló. Igazi szenzációvá, szupersztárokká váltak a médiában. De vajon miért választották szét őket csecsemőként? És miért hallgatták el az örökbefogadó szülők előtt a testvérek létezését?

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Három egyforma idegen Tim Wardle második egészestés dokumentumfilmje.
  • A Három egyforma idegent több tucat díjra jelölték a világ legrangosabb filmfesztiváljain, melyek közül 11-et váltott díjra. Kitüntették egyebek mellett a Sundace-en, San Diegóban, Detroitban és Chicagóban is.
  • A film világpremierje a 2018. Sundance Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a zsűri különdíját a dokumentumfilmek szekciójában.
  • A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A Három egyforma idegen 168 szemlézett cikket követően jelenleg is 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. május). "Szürreális és meglepő. A Három egyforma idegen hatásosan kérdőjelezi meg a valóság és az identitás természetét" - áll a kritikai konszenzusban.
  • A Neubauer ikrek kísérletét 1995-ben publikálta az oknyomozó újságíró, Lawrence Wright a New Yorker hasábjain.

Hazai premierdátum: 2019.06.13.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: