Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Három egyforma idegen (2018)

Three Identical Strangers
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
BoBamburg   2022. 04. 25.

legújabb vélemény

0

Tökre bírom az ilyen jellegű doku-drámákat, főleg azokat, amik ilyen nagy hatással vannak rám. Képesek végig fent tartani a hangulatot, engem pedig a képernyő elé szegezni. Tényleg csak ajánlani tudom. Szerethető, érdekes film.

 
elekm90   2020. 03. 26.

0

Szuper dokumentumfilm három ikertestvér egymásra találásáról, vagyis először így tűnhet, de a témája a találkozást követően jóval túlmutat ezen. A testvérek ugyanis elkezdik keresni a miértekre is a választ. 9/10

 
MidoD7   2019. 07. 09.

0

Elég érdekes de valahogy nem tetszett. Maga a film alapja bejön de a megvalósítás kissé unalmas lett. A színészek meg egyáltalán nem nyújtottak semmi maradandót.

 
sziazo   2019. 06. 14.

0

Na, hát ez egy egészen különleges darab, igazán megható és lebilincselő alkotás, és egyúttal egy kissé megrendítő is. Ugyanakkor hihetetlen, hogy mennyire a pozitív hangulat lengi át az egész történetet, engem legalábbis nagyon megérintett. Ezt a fi... több»

 
Ádám   2019. 06. 13.

0

Na, ez a film nagyon megéri a pénzét és a rászánt időt. Igaz, hogy nem túl pörgős a történet, rá kell egyszerűen hangolódni, de abszolút mély nyomot tud hagyni. Én még nagyon agyaltam a látottakon. Elképesztő sztori!

A film összbevétele 12 320 845 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 140 018 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 193 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Három egyforma idegen Tim Wardle második egészestés dokumentumfilmje.

(hp)
 

A Három egyforma idegent több tucat díjra jelölték a világ legrangosabb filmfesztiváljain, melyek közül 11-et váltott díjra. Kitüntették egyebek mellett a Sundace-en, San Diegóban, Detroitban és Chicagóban is.

(hp)
 

A film világpremierje a 2018. Sundance Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a zsűri különdíját a dokumentumfilmek szekciójában.

(hp)
 

A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A Három egyforma idegen 168 szemlézett cikket követően jelenleg is 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. május). "Szürreális és meglepő. A Három egyforma idegen hatásosan kérdőjelezi meg a valóság és az identitás természetét" - áll a kritikai konszenzusban.

(hp)
 

A Neubauer ikrek kísérletét 1995-ben publikálta az oknyomozó újságíró, Lawrence Wright a New Yorker hasábjain.

(hp)
 
Ahogyan a film egyre összetettebb tudományos és morális problémákat boncolgat, felmerülhet a kérdés, hogy ennek a komplex témának valóban ez a történetmesélős, krimiszerűre hangolt alkotás-e a legmegfelelőbb, legalaposabb feldolgozása, amikor az ikrek sztorija akár egy hosszú újságcikk formájában is közzétehető lett volna több»
 
A Három egyforma idegen felnőttként egymásra találó hármasikrek történetét meséli el egy thrillereket megszégyenítő dokumentumfilm keretei között.
több»
 
A Három egyforma idegen egyszerre tesz eleget az oknyomozó újságírás és a vallomás műfaji kritériumainak is több»