Vajon győzedelmeskedhet a nevelés a genetika felett? Meghatározhatjuk életünk alakulását, vagy génjeinkben hordozzuk a lehetőségeket? Mi történne, ha megtudnánk, valahol a nagyvilágban van két másik ember, aki tökéletes másunk?
A film hármasikrekről szól, akiket születésük után elválasztottak egymástól. Sem ők, sem adoptáló szüleik nem tudtak a másik két testvér létezéséről, mígnem hosszú évek után sorsuk kereszteződött. Kiderült, hogy nemcsak megjelenésükben egyformák.
(qwer)
Na, hát ez egy egészen különleges darab, igazán megható és lebilincselő alkotás, és egyúttal egy kissé megrendítő is. Ugyanakkor hihetetlen, hogy mennyire a pozitív hangulat lengi át az egész történetet, engem legalábbis nagyon megérintett. Ezt a fi... több»
A film összbevétele 12 320 845 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 140 018 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 193 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Három egyforma idegent több tucat díjra jelölték a világ legrangosabb filmfesztiváljain, melyek közül 11-et váltott díjra. Kitüntették egyebek mellett a Sundace-en, San Diegóban, Detroitban és Chicagóban is.
(hp )A film világpremierje a 2018. Sundance Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a zsűri különdíját a dokumentumfilmek szekciójában.
(hp )A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A Három egyforma idegen 168 szemlézett cikket követően jelenleg is 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. május). "Szürreális és meglepő. A Három egyforma idegen hatásosan kérdőjelezi meg a valóság és az identitás természetét" - áll a kritikai konszenzusban.
(hp )A Neubauer ikrek kísérletét 1995-ben publikálta az oknyomozó újságíró, Lawrence Wright a New Yorker hasábjain.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »