Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%

Három egyforma idegen (2018)

Three Identical Strangers
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Szuper dokumentumfilm három ikertestvér egymásra találásáról, vagyis először így tűnhet, de a témája a találkozást követően jóval túlmutat ezen. A testvérek ugyanis elkezdik keresni a miértekre is a választ. 9/10

 
MidoD7   2019. 07. 09.

Elég érdekes de valahogy nem tetszett. Maga a film alapja bejön de a megvalósítás kissé unalmas lett. A színészek meg egyáltalán nem nyújtottak semmi maradandót.


 
sziazo   2019. 06. 14.

Na, hát ez egy egészen különleges darab, igazán megható és lebilincselő alkotás, és egyúttal egy kissé megrendítő is. Ugyanakkor hihetetlen, hogy mennyire a pozitív hangulat lengi át az egész történetet, engem legalábbis nagyon megérintett. Ezt a fi... több»

 
Ádám   2019. 06. 13.

Na, ez a film nagyon megéri a pénzét és a rászánt időt. Igaz, hogy nem túl pörgős a történet, rá kell egyszerűen hangolódni, de abszolút mély nyomot tud hagyni. Én még nagyon agyaltam a látottakon. Elképesztő sztori!

A film összbevétele 12 320 845 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 140 018 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 193 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Három egyforma idegen Tim Wardle második egészestés dokumentumfilmje.

(hp )
 

A Három egyforma idegent több tucat díjra jelölték a világ legrangosabb filmfesztiváljain, melyek közül 11-et váltott díjra. Kitüntették egyebek mellett a Sundace-en, San Diegóban, Detroitban és Chicagóban is.

(hp )
 

A film világpremierje a 2018. Sundance Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a zsűri különdíját a dokumentumfilmek szekciójában.

(hp )
 

A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A Három egyforma idegen 168 szemlézett cikket követően jelenleg is 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. május). "Szürreális és meglepő. A Három egyforma idegen hatásosan kérdőjelezi meg a valóság és az identitás természetét" - áll a kritikai konszenzusban.

(hp )
 

A Neubauer ikrek kísérletét 1995-ben publikálta az oknyomozó újságíró, Lawrence Wright a New Yorker hasábjain.

(hp )
 
Ahogyan a film egyre összetettebb tudományos és morális problémákat boncolgat, felmerülhet a kérdés, hogy ennek a komplex témának valóban ez a történetmesélős, krimiszerűre hangolt alkotás-e a legmegfelelőbb, legalaposabb feldolgozása, amikor az ikrek sztorija akár egy hosszú újságcikk formájában is közzétehető lett volna több»
 
A Három egyforma idegen egyszerre tesz eleget az oknyomozó újságírás és a vallomás műfaji kritériumainak is több»
 
A Három egyforma idegen felnőttként egymásra találó hármasikrek történetét meséli el egy thrillereket megszégyenítő dokumentumfilm keretei között.
több»