Harry Potter: Alan Rickman csalódott volt Perselus Piton szerepe miatt

Alan Rickman számtalan filmben alakított maradandót, de a legtöbben két karakterét jegyezték meg. Egyfelől a Drágán add az életed! gonoszát, Hanst alakította zseniálisan. De talán még ennél is nagyobbat játszott a nyolc Harry Potter moziban, ahol Piton professzor szerepét osztották rá. Utóbbival milliók igazi kedvence lett, mivel valóban elképesztően jól játszott. Ám az csak most derült ki, hogy valójában voltak időszakok, amikor nem érezte jól magát a forgatásokon.

Alan Rickman 2016-ban hunyt el hosszan tartó betegség után. Most pedig a közel negyven éves pályafutását felölelő levelezéseit és feljegyzéseit kínálták fel egy aukción. E levelekből pedig kiderült, hogy a színész a Harry Potter filmek forgatása alatt többször is frusztrált volt a karaktere miatt.

Az egyik levélben, amelyet a Harry Potter filmek producere, David Heyman írt neki, így fogalmazott: „Köszönöm, hogy segítették sikerre vinni a Harry Potter 2-t. Tudom, hogy időnként frusztrált vagy, de tudnod kell, hogy fontos része vagy a filmeknek. És zseniális vagy.”

Egy néhány évvel későbbi feljegyzésében pedig Alan Rickman azt írta: „Mintha David Yates úgy döntött volna, hogy a fiatal rajongók nem fontosak a dolgok vonatkozásában.” Ezt a Harry Potter és a félvér herceg kapcsán jegyezte fel.

Hogy pontosan mi is zavarta a színészt a karakterrel vagy a szereppel kapcsolatban, azt ennyiből nehéz leszűrni. Úgy tűnik, bármennyire is volt beleszólása a karaktere megformálásába, sokszor nem értett egyet azzal, amerre a filmeket terelgették a készítők. Ő volt egyébként az egyik olyan színész, aki konkrétan beleszólhatott az által játszott szereplő történetébe, mivel kezdettől fogva nagyon jó kapcsolatot ápolt J. K. Rowlinggal.