Hedwig a Harry Potter filmek egyik kedvenc karaktere még úgy is, hogy csak ritkán szerepel és akkor sem szólal meg. Ez természetes, hiszen ő Harry imádott baglya, akit még Hagridtól kapott ajándékba az Abszol úton tett első látogatásakor. A gyönyörű hóbagoly azonban sajnos szomorú véget ért a kalandok vége felé, de azt kevesen vették észre, hogy ennél jóval előbb is meglegyintette már a halál szele.

Erről most valóságos vírusként terjed a neten egy bejegyzés, amely felhívja rá a figyelmet. Az egyik rajongónak szúrt szemet, hogy a Harry Potter és a titkok kamrája egyik jelenetében Harry kis híján végez szerencsétlen állattal – persze nem szándékosan.

Arról a jelenetről van szó, amikor Harry és Ron a családtól lemaradva próbál meg bejutni a 9 és ¾. vágányra a titkos átjárón keresztül. Csakhogy az átjáró az orruk előtt lezárul és a két fiú teljes lendülettel nekirohan a poggyászkocsijával együtt a téglafalnak.

A gond csak az, hogy az elől haladó Harry kocsijának orrában épp Hedwig csücsül mit sem sejtve a kalitkájában. Amikor Harry nekirohan a falnak, láthatjuk, amint a madár magatehetetlenül felkenődik a falra. Szerencsére rögtön a következő képen már közelebbről is láthatjuk Hedwiget, aki sértetlenül megúszta a balesetet, de cserébe nem kicsit fel van háborodva.

A filmek során egyébként nem kevesebb hét különböző hóbaglyot alkalmaztak a forgatásokon. De természetesen ebben a jelenetben nem élő állatot látunk, hanem egy bábot és némi CGI-t.

Ha még többre vagy kíváncsi, lapozd át a galériánkat néhány ritka kulisszák mögötti fotóért a film forgatásáról.

családi | fantasy | kaland | misztikus

Harry Potter nyári vakációja a Dursley családnál nem telik túl jól. Ráadásul Dursley előléptetése miatt szervezett vacsoránál megjelenik Dobby, a házimanó, aki igyekszik... több»