Arnold Schwarzenegger a Netflixnek köszönhetően újra a reneszánszát éli. Az új tévésorozata, a Fubar és az Arnold című háromrészes dokumentumfilm is a platformon debütált, utóbbiból pedig az is kiderült, hogy a színészt milyen mélyen érintette az első nagy bukása, az 1993-as Az utolsó akcióhős.

Papíron úgy tűnt, hogy Az utolsó akcióhős (lásd a cikkünk galériájában) egy újabb nagy siker lesz Schwarzenegger számára a Terminator és a Predator után, de film alulteljesített az amerikai piacon, mindössze 15,3 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén, világszerte pedig 50 millió dollárt a 85 millió dolláros költségvetése mellett.

James Cameron megerősítette, hogy a film gyenge szereplése láthatóan megrázta Schwarzeneggert. Cameron felidézte a beszélgetésüket, amelyben Schwarzenegger kifejezte, hogy el akarja szigetelni magát, és megjegyezte, hogy ez volt az egyetlen alkalom, amikor ennyire levertnek hallotta a színészt.

A színész végül családja támogatásával lábalt ki a kudarcból, de bevallotta, hogy egy hétig nem akart látni senkit, ellenben hangsúlyozta a kitartás és a továbblépés fontosságát, és anyósa bátorítását idézte.

Későbbi sikerei ellenére Schwarzenegger még mindig értéke,s életre szóló leckének tartja Az utolsó akcióhős bukását, és úgy véli, hogy a sikerek mellett meg kell tanulni elfogadni a kudarcokat is.

Az Arnold már a Netflixen. Ha kíváncsi vagy rá, rögtön a mafabos adatlapról is elindíthatod a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

88 Arnold  (2023)

dokumentum | életrajzi

Ismerd meg Arnold Schwarzenegger életét, a súlyemeléssel töltött napjaitól kezdve a hollywoodi sikerein át a kaliforniai kormányzóságáig, valamint nyerj betekintést a... több»

Rendező: Lesley Chilcott
Szereplők: Arnold Schwarzenegger