Hátborzongató előzetessel hangol év legjobban várt horrorja

Jordan Peele szeret az idegeinkre menni. Sőt, tulajdonképpen ez a munkája. És míg a kritikusok által is remekül fogadott, és az év meglepetésfilmjének kikiáltott Tűnj el!-t érte egyszer-kétszer az a kritika, hogy nincs benne elég horror-motívum, a rendező új filmje, a Mi már nem lesz ennyire kegyes hozzánk.

A filmhez nemrég egy két perces, koreai előzetes készült, és már ezt sem fáklyásmenet végignézni. Aki pedig nem is különösebben horror-rajongó, vagy nem bírja az ilyeneket, az már ettől a két perctől is bőven kikészülhet.

A trailer ígérete szerint a film azért nem tocsog nyakig a vérben, de egy kicsit több kiderül belőle a Lupita Nyong'o által alakított anya pszichózisáról és arról a nagyon nyomasztó légkörről, amit a film megidéz.

Külön nyomasztóak a sötétben hatalmasra nyitott szemekkel bámuló gonosz klónok és a hanghatások – de aki odavan ezekért, az biztos, hogy imádni fogja.

A film a tervek szerint március végén kerül majd a szélesebb közönség elé, de az idei SXSW-n már március 8-án megnézhetik a szerencsések, tehát hamarosan számíthatunk majd a kritikusok és a közönség előzetes véleményeire.

Peele remekül teremt hangulatot és külön világokat, illetve okosan visszafogott stílusban teszi mindezt. Következő filmjének is minden esélye megvan rá, hogy megkapja ugyanazt az okos és társadalomkritikus horrorfilm címkéjét, mint bemutatkozó alkotása.

Íme a trailer: