George R. R. Martin továbbra is keményen dolgozik A tűz és jég dala következő kötetén, a szerző ráadásul nem csupán erre vonatkozóan szolgált jó hírekkel.

Az író ugyanis elárulta, hogy a közelmúban találkozott a Sárkányok háza íróival, a találkozó során pedig levetítették neki a széria második évadának első két epizódját is. “Bár ligha vagyok objektív, amikor a saját munkám alapján beszélek bármiről... de azt kell mondanom, hogy szerintem mindkét epizód egyszerűen nagyszerű volt. Nagyon sötét hangulatú, talán még engem is sikerül megríkatniuk. Erőteljes, érzelmes, zsigeri, szívszorító. Pontosan az a fajta dolog, amit én szeretek. Mit is mondhatnék? Shakespeare-en nevelkedtem, és a tragédiákat és a történelmi darabokat szeretem a legjobban” - mondta a szerző.

Martin mindemellett azt is elárulta, hogy több napot töltött együtt a produkció íróival, amely során a harmadik és a negyedik évadról is megbeszélést folytattak. Noha egyelőre hosszabbították meg a sorozat alkotóival a szerződést, az író korábban a blogján írt arról, hogy négy tíz epizódból álló évadra lesz szükség, hogy a történet teljes legyen.

“Élénk, szórakoztató beszélgetések voltak, és jó munkát végeztünk... bár két nap közel sem volt elég. Annyi mindent kell átbeszélni, hogy nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán 20 nap elég lett volna” - nyilatkozta a szerző.

akció | dráma | kaland

Targaryenek és a Hightowerek közötti konfliktus egyre élesebbé válik az első évad fináléjának drámai eseményei után. több»