Helen Mirren megdicsőült, miközben elhozta a hétvége legemlékezetesebb filmes pillanatát

Életműdíjjal tüntették ki Helen Mirrent az ideig Screen Actors Guild Awards gálán, amelyet pályatársai Kate Winslet és Cate Blanchett adtak át.

“Ő továbbra is a 45 év feletti nők zászlóvivője. Megerősíti azt a gondolatot, amit remélük, hogy egy nap majd elismernek ebben az iparágban, hogy a nők egyszerűen egyre jobbak lesznek a korral” - mondta Winslet.

“Helen Mirren egyszerűen ragyogó és fényes tehetség. Munkássága a karakterek széles skáláját öleli. Nagyon magasra tette a lécet minden színész számára, és szerepről szerepre felülmúlja még a saját rendkívüli alakításait is” - nyilatkozta a színésnőről a The Screen Actors Guild elnöke, Fran Drescher.

Helen Mirren előtt Robert De NiroMorgan FreemanRita MorenoDebbie ReynoldsAlan Alda és Carol Burnett vehették át a kitüntetést, amelyet olyan színészek kapnak, akik a humanitárius munka mellett a "színészi szakma legszebb eszméit" is ápolják.

“Nektek, színészeknek szeretném megköszönni a szellemességeteket és a humorotokat, a rengeteg nevetést. Egész életemben nevettem. Köszönöm mindannyiótoknak a szakmánk iránti reménytelen elkötelezettségeteket” - mondta maga Mirren a díj átvétele során.