Heti mozipremierek: Deadpool, Carol, Hogyan legyünk szinglik és sok más

Nem fogunk unatkozni ezen a hétvégén sem. Hét premierfilmet mutatnak be a hazai mozik.

Durva hétvégénk lesz, ha minden érdekes filmet meg szeretnénk nézni. Animációs film, dráma, képregény-adaptáció, és vígjáték a heti palettán. Ha valamelyik alábbi produkció felkeltette az érdeklődésed, a címekre kattintva az adatlapokon további számos információval várunk.

Deadpool:

Hatalmas meglepetés lenne, ha a Deadpool nem húzná be a hétvége legnézettebb filmje címet, de az első külföldi kritikák alapján szinte biztos, hogy erre nem kerül sor. A vörös bőrszerkós szabadszájú képregényhős minket már az előzetesekkel meggyőzött, az biztos, hogy olyan fogunk látni, amire korábban még nem volt példa. Ryan Reynolds nem hiába harcolt a filmért, végre beért a munka gyümölcse.

Carol

Végre hozzánk is megérkezik Rooney Mara és Kate Blanchett romantikus drámája, a 6 Oscar-díjra jelölt Carol. Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején játszódó két nő egyre mélyebbé váló kapcsolatát feldolgozó alkotás több tucat díjat hozott el a világ legnevesebb fesztiváljairól. A drámák és a nagy alakítások kedvelőinek kihagyhatatlan darab.

Hogyan legyünk szinglik?

Csajos vígjáték, nem csak csajoknak: ezt ígéri a produkció. Bár még a külföldi kritikusok sem látták a filmet, így híján vagyunk az első véleményeknek, Dakota Johnson, Rebel Wilson és Leslie Mann triója könnyen okozhat kellemes meglepetést a vígjátékok kedvelőinek. Akik kedvelik a korhatáros komédiákat, valószínűleg megtalálják a filmben a számításaikat. Az előzetes talán segíthet a döntésben.

Norm, az északi

Az animációs filmek kedvelői és a családosok sem maradnak program nélkül ezen a héten. Ugyanis csütörtöktől nálunk is látható Norm, a tettre kész jegesmedve története, aki egyenesen New Yorkig megy, hogy megóvja otthonát.

Egy szobalány naplója

Az Octave Mirbeau azonos című regényén alapuló francia-belga koprodukcióban készült dráma a BERLINALE-n is megmérette magát, és bár nem hozhatta le az Arany Medvét, a fesztivál híres az első osztályú filmes felhozataláról. Akik a legutóbbi James Bond-film után komolyabb szerepben is szeretnék látni Léa Seydoux-t, ne habozzanak.

Short Skin - Szűkölő kamaszkor

Meglehetősen rendhagyó történetével az európai vígjátékok kedvelőinek tökéletes választás lehet az olaszországi produkció, melynek főhőse egy kamasz fiú, akit péniszének deformitása megakadályozta őt a szexuális kielégülés megtapasztalásában. Egy ilyen sztoriban bőven van potenciál a humor terén, és úgy tűnik, az alkotók életek is a lehetőséggel: a film 16-os karikával kerül a hazai mozikba.

A pince

A pince című dokumentumfilmben olyan házaspárok, családok és emberek kerülnek előtérbe, akik valamilyen speciális és különleges tevékenységre használják pincéjüket. Bizarrnak hangzik, de tagadhatatlanul érdekes. Nem véletlen a 18-as karika.