A Hulu állítólag három évad után törölheti a Nagy Katalin - A kezdetek című, remek értékeléseket kapott sorozatot. - futott be a hír a Deadline-on!

Ez azért különösen megdöbbentő, mert a sorozat a rajongók kedvence volt, Elle Fanning főszereplésével, mint Nagy Katalin és Nicholas Hoult, mint a férje, Péter szerepében. A sorozat 7 Emmy-jelölést szerzett a kezdetek óta. A színészek pedig igazi jutalomjátékra kaptak esélyt a készítőktől és maradéktalanul ki is használták ezt a lehetőséget. 

A Nagy Katalin egy szatirikus, komikus dráma a híres-hírhdt cárnő felemelkedéséről a német kívülállóból Oroszország történetének leghosszabb ideig regnáló női uralkodójává. Fiktív, vicces és anakronisztikus történet egy idealista, romantikus fiatal lányról, aki Oroszországba érkezik, hogy elrendezett házasságot kössön a szeszélyes Péter császárral.

A remélt szerelem és a boldogság helyett egy veszélyes, romlott, elmaradott világot talál, amelyet elhatározza, hogy megváltoztat. Mindössze annyit kell tennie, hogy megöli a férjét, legyőzi az egyházat, destabilizálja a katonaságot és maga mellé állítja az udvart.

Ez a sorozat egy nagyon modern történet a múltról, amely felöleli azt a sok szerepet, amelyet Katalin az élete során szeretőként, tanárként, uralkodóként, barátként és harcosként játszott.

A Hulu egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Talán még reménykedhetünk...?

A sorozat évadairól a következő értékelések születtek a Rotten Tomatoes-on: 1. ÉVAD, 89 százalék a kritikusoktól és 85 százalék a nézőktől. Az összefoglaló értékelés pedig így hangzik: "A The Great ('nagyszerű') nem egészen tud felnőni a névadójához, de Elle Fanning és Nicholas Hoult finom alakításai és a gonosz humor elég jó nézhetővé teszik.".

A 2. évadra már 100 százalékot szavaztak meg a kritikusok és 89-et a nézők, az összesítő értékelés pedig így változott: "A sorozat folytatja revizionista uralmát, erősebben, mint korábban, köszönhetően a függőséget okozó szellemességének és a csodálatos szereposztásnak -- huzzah!".

És, mire a 3. évad értékeléseihez érünk, a kritikusok még mindig tartják magukat a korábbi 100 százalékhoz, míg a nézői értékelés pontszáma 81 százalékra esik vissza, A kritikai konszenzus pedig: "Bár az élet az orosz királyi udvarban továbbra is csúnya és veszélyes, a Nagy Katalin - A kezdetek mégis igazán nagyszerű a maga savanyú abszurditásával és egységesen csodálatos alakításaival."

Ha van előfizetésed az HBO Max-hoz, csak kattints a sorozat adatlapján található ikonra és már nézheted is mindhárom évadot!

dráma | életrajzi | vígjáték

A sorozat 3. évadában Katalin (Fanning) és Péter (Hoult) megpróbálják működőképessé tenni házasságukat, miután látszólag megoldhatatlan problémák merültek fel. Péter... több»