Hihetetlen, 500 darab töltényt találtak Alec Baldwin tragikus forgatásának helyszínén

Újabb megdöbbentő fejlemény látott napvilágot az Alec Baldwin által okozott tragikus balesettel kapcsolatban, amely a Rust forgatásán történt.

A hatóságok jelentése szerint noha a folyamat még hónapokon keresztül elhúzódhat, néhány részletre már sikerült fény deríteni a nyomozás során. Az elmúlt napokban többek között kiderült, hogy az éles lőszert tartalmazó fegyvert a produkció segédrendezője adta Baldwin kezébe, amelyet találomra választott ki egy asztalra kikészített három közül, majd biztosította a színészt, hogy a pisztoly ártalmatlanítva van.

A tragikus baleset során megsérült a film rendezője, Joel Souza, akit a későbbiekben kiengedtek a kórházból, Halyna Hutchins operatőr életét azonban már nem tudták megmenteni az orvosok.

A felvétel során Baldwin egy 45-ös Coltot használt, amelyhez a legfrissebb nyomozati fejlemények szerint közel 500 darab éles töltényt találtak a forgatás helyszínén a hatóságok. Hogy milyen következményeket vonhat mindez maga után, azt egyelőre nem kívánták kommentálni a nyomozók.

Mindeközben a Rust segédrendezője, David Halls beismerte, hogy hibázott a munkálatok során. Halls eskü alatt tett vallomásban elmondta, hogy minden felvétel előtt ellenőrzik a pisztolyokat. A fegyvermester megforgatja a tárat, a segédrendező pedig jóváhagyja a fegyver használatát.

Halls elismerte, hogy ebédszünet után is ellenőrizni kellett volna a használni kívánt fegyvereket, azt viszont már nem tudta felidézni, hogy a fegyvermester korábban átnézte volna a forgótárakat. A tragédia után Halls azonnal odavitte a használt pisztolyt a fegyvermesterhez, felnyitották a tárat, amelyben öt lőszer volt, és amelyek közül legalább négy vaktöltény lehetett, erről pedig a töltényhüvelyeken található megjelölés is árulkodik.