Sacha Baron Cohen nem verte nagy dobra, hogy gőzerővel dolgoznak a Borat folytatásán. Bár az első rész sem egy könnyen fogyasztható darab, a második résznek már a címét is nehéz feldolgozni.

A produkció Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan címmel szerepel a Writer's Guild of America West weboldalán. Egyelőre persze kérdéses, hogy ugyanezzel a címmel kerül majd mozikba is a film, mindenesetre a hazai fordítók nem lesznek könnyű helyzetben.

A projekt munkálatai hivatalosan lezárultak, az első tesztvetítéseken pedig már le is zajlottak. Noha egyelőre nem ismert a film szinopszisa, annyi mindenesetre már most tudható, hogy a “Kazah nép nagy fehér gyermeke” ezúttal Trump elnöksége alatt fennálló politikai berendezkedés kulisszái mögé kíván belesni.

Közel 16 év telt el Borat megjelenése óta, maga Cohen pedig egy korábbi interjúban mesélte, hogy a forgatás szinte teljesen zökkenőmentesen zajlott, mivel alig akadtak olyanok, akik emlékeztek volna a Borat karakterére, így szinte leplezetlenül folytak a munkálatok.

A Borat 2 bemutatójával kapcsolatban egyelőre nincsenek bővebb információk, a közeljövőben várhatóan azonban gyakrabban is hallhatunk a produkcióról.