Hivatalos címet kapott Margot Robbie Harley Quinn-filmje

Teljesen érhető, hogy a Warner Bros. szeretné mindenki számára egyértelművé tenni, hogy Harley Quinn karaktere igenis szerepelni fog a 2020 elején érkező Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)ben – és mivel a címet nem találták elég egyértelműnek, ezért az egy meglehetősen terjengős alcímet is kapott.

Mindezt az örömhírt Margot Robbie-tól tudjuk, aki nemrég Instagramján osztott meg egy fotót a forgatókönyvről és a hivatalos alcímről, amit ő írt rá kézzel. Ebből még persze gondolhatnánk azt, hogy ez csak egy vicc, de nem – ez a hivatalos: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

Nagyon kíváncsiak leszünk majd a hivatalos magyar fordításra is, hiszen a Fantabulous eleve egy szójáték, a Fantastic és a Fabulous összevonása, így fordító legyen a talpán, aki ezt rövidebben oldja meg, mint az eredeti – másrészt a stúdió nem biztos, hogy átgondolta, mennyi plusz energiát és időt jelent majd ezt a címet minden egyes alkalommal leírni. Nem csak nekik, hanem az újságíróknak, rajongóknak, twittelőknek… stb, úgyhogy törhetik a fejüket valami frappáns rövidítésen is.

A legokosabb lett volna talán elhagyni a Birds of Prey-t, ha már a készülő filmnek nem sok köze lesz az eredeti képregény-sorozathoz, de természetesen érhető, hogy ragaszkodtak hozzá.

Így már csak egy dologban reménykedhetünk: a címadás ellenére a film mégis csak jó lesz majd.

Íme a fotó Robbie saját forgatókönyvéről:

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

????

@ margotrobbie által megosztott bejegyzés,

Nov 20., 2018, időpont: 12:08 (PST időzóna szerint)